Toto mám na Veľkej noci obzvlášť rada. Perfektné domáce venčeky, jednoduché a výborné venčeky podľa mojej mamičky!
Potrebujeme:
1/4 l vody
1/2 masla (prípadne Hera)
štipka soli
12,5 dkg hladkej múky
4 celé vajcia
Krém pudingový:
0,5 l mlieka
2 vanilkové alebo smotanové pudingy
6-8 lyžíc cukor krupica
rum
1 kocku masla, prípadne mascaprone alebo tvaroh
Postup:
Na miernom ohni, vo vode, za stáleho miešania rozpustíme maslo a pridáme štipku soli (nesmie variť). Po rozpustení pridáme múku (bude sa zdať, že sa cesto pripaľuje, ale je to v poriadku) a miešame 4-5 minút na ohni.
Potom necháme vychladnúť (občas premiešame) a vmiešame mixérom 4 celé vajcia. Postupne, vždy keď jedno vajce zapracujeme, pridáme ďalšie.
Vrecúškom robíme na plech kolieska a pečieme asi na 180-200 stupňov dozlata. Sú hotové, až keď sa ich dotknete a sú tvrdé, cesto sa neprepadáva.
Ihneď po vytiahnutí z rúry rozkrojíme (potom by to nešlo) a necháme vychladnúť. Po vychladnutí plníme krémom.
Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť, potom, vmiešame ušľahané maslo alebo mascarpone, pridáme trochu rumu.
Biely krém je zo smotanového pudingu a mascarpone.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)