Fantatický recept na nepečený jablkový zákusok, ktorý si celá rodina zamiluje.
Zákusok je vynikajúci aj bez polevy:
Potrebujeme:
Jablková náplň:
500 gramov strúhaných jabĺk (cca 6 ks)
1 kus vanilkový cukor
1 kus zlaty klas
cca 100 millilitrov vody
Plnka:
1 bal. zlatý klas
500 ml mlieka
200 g masla
Cukor podľa chuti
Ďalej:
350 ml smotany na šľahanie
Poleva:
150 ml smotany na šľahanie + 150 ml smotany na šľahanie
Postup:
Najskôr si pripravíme náplň.
Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť.
Vo vode rozmiešame zlatý klas a cukor a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.
Sušienky rozložíme buď na menší plech, to by bolo ideálne, alebo na vhodnú tácku.
Na sušienky rozložíme jablkovú hmotu, uhladíme a necháme vychladnúť.
Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a následne doň pridáme našľahané maslo a spolu ešte dobre prešľaháme.
Pudingovú zmes navrstvíme na jablká, uhladíme a na vrch rozotrieme vyšľahanú šľahačku.
Nakoniec si prirpavíme polevu z mliečnej čokolády a smotany, rozpustíme na plameni.
Ak je poleva príliš riedka, necháme ju chvíľu vychladnúť pri izbovej teplote, aby stuhla a najejme na vrch zákusku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)