plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetko len zamiešam a hotovo: Jablkový koláč, topiaci sa v ústach – pečiem ho celý rok!

Jablkový koláč, ktorý sa topí v ústach. Toto je jeden z mojich najobľúbenejších koláčov, pečiem ho celý rok!

Hľadáte recept na lahodný a rýchly jablkový koláč, ktorý zvládne aj začínajúci kuchár? Potom ste na správnom mieste! Tento recept je taký jednoduchý, že ho zvládne každý.

 

 

Jediné, čo potrebujete, je miska, vareška a pár ingrediencií. Tento koláč je ideálny pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie, ale chcú si vychutnať chutný a domáci dezert. Je tiež skvelou voľbou pre tých, ktorí nemajú skúsenosti s pečením.

Tento koláč je ideálny na servírovanie s teplým čajom alebo kávou.

V mojej rodine je to jeden z mojich najobľúbenejších jablkových koláčov, je veľmi rýchly, vláčny a chutný. Ak hľadáte fantastickú dobrotu ku kávičke, určite ho skúste a presvedčte sa sami.

Koláč stačí zmiešať v jednej miske a len dať piecť, tento fantastický recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

 

 

2 vajcia

cukor kr.- 150 g

maslo – 80 g

mlieko – 180 ml

múka hladká (môže byť aj polohrubá) – 300 g

prášok do pečiva – 5 g

3 jablká

Voliteľné:

práškový cukor

strúhaný kokos

mandlové lupienky

kandizované ovocie

Tipy:

Pre extra chuť môžete do cesta pridať 1/2 hrnčeka nasekaných orechov alebo sušeného ovocia.

Ak nemáte formu na koláč, môžete cesto upiecť v muffinových formách.

Koláč môžete ozdobiť polevou z práškového cukru a mlieka.

Recept:

Vajcia rozšľaháme s cukrom do peny. Pridáme rozpustené maslo a aj mlieko.

 

 

Premiešame, aby sa všetky prísady prepojili.

Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva.

Vmiešame do vaječnej zmesi a premiešame tak, aby nám vzniklo jednotné cesto.

Teraz si pripravíme jablká, ak nechcete, netreba ich ani šúpať, stačí len dôkladne umyť.

Jablká nakrájame na veľké kocky, pridáme do cesta.

Jablká teraz len pridáme do cesta a premiešame.

Formu na pečenie vymastíme olejom. Vylejeme cesto, uhladíme a dáme piecť.

Pečieme 30-35 minút pri 180 ° C.

 

 

Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom. Podávame vychladnuté.

Existuje mnoho spôsobov, ako servírovať rýchly jablkový koláč:

Teplý alebo studený:

Koláč môžete podávať teplý hneď z rúry, s kopčekom šľahačky, zmrzliny alebo jogurtu.

Ak ho chcete podávať studený, nechajte ho úplne vychladnúť a potom ho môžete posypať práškovým cukrom alebo poliať karamelovou alebo čokoládovou polevou.

S prísadami:

 

 

Koláč môžete ozdobiť čerstvým ovocím, ako sú jahody, maliny alebo čučoriedky.

Môžete ho tiež posypať orechmi, kokosom alebo strúhankou.

Pre extra chuť môžete do koláča pridať škoricu, muškátový oriešok alebo vanilku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

VIDEOPOSTUP

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes