Pripravte si rozprávkovo jednoduchý a lahodný jablkový koláč podľa receptu nižšie.
Stačí len nakrájať jablká a zaliať touto pudingovou zmesou.
Keď ho dáte na stôl, nikto mu neodolá.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.
Zdá sa, že jablká sa hodia ku každému koláču.
Môžete ich napríklad zmiešať s cukrom a veľkým množstvom škorice, potom ich poukladať na tenký, krehký základ, posypať mrveničkou a upiecť.
Dnes však pre vás máme iný recept.
Tajomstvom jeho brilantnej chuti a konzistencie je puding, ktorý sa do zmesi pridáva počas prípravy.
Stačí ním zaliať jablká ochutené cukrom a škoricou, vložiť do rúry a je to hotové.
Za necelú hodinu máte voňavý, jemný koláč.
Výborne bude chutiť podávaný (samozrejme teplý) s kopčekom vanilkovej zmrzliny a šľahačkou.
Potrebujeme:
5-6 veľkých jabĺk
2 šálky hladkej múky
1 a 1/2 šálky práškového cukru
1/2 šálky rozpusteného a vychladnutého masla
1/2 šálky mlieka
2 vajcia
1 balenie vanilkového pudingu + 2 PL kryštálového cukru
1 plochá polievková lyžica škorice
1 plochá lyžica prášku do pečiva
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
Jablká si ošúpeme a nakrájame na kocky.
Pripravené jablká nasypeme do misy, posypeme cukrom a pridáme škoricu, aj vanilkový extrakt.
Dôkladne premiešame.
Plech alebo formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
Namiesto toho môžete použiť aj papier na pečenie.
Spodok pekáča vystelieme pripravenými jablkami.
Potom si do veľkej misy nasypeme múku, prášok do pečiva a pudingový prášok.
Pridáme cukor, prilejeme rozpustené a vychladnuté maslo, potom mlieko a vajcia.
Mixérom šľaháme všetko niekoľko minút, kým nebude zmes hladká a jednotná.
Ak je cesto príliš husté, pridajte viac mlieka.
Ak je príliš riedke, pridajte trochu múky.
Vypracované cesto vylejeme do formy na jablká.
Formu môžete zľahka poklepať o pult, aby zmes dokonale zakryla ovocie.
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 45 minút.
Dobrú chuť!