Recept je naozaj veľmi jednoduchý.
Ak máte doma jablká, tieto palacinky pripravíte za chvíľku.
Aj u nás zožala veľký úspech, pretože do dezertu sa pridáva ovocie, ktoré spôsobí, že palacinky budú šťavnaté a jemné.
Dochutiť si ich môžete podľa ľubovôle.
Nám veľmi chutia aj samotné, posypané troškou práškového škoricového cukru.
Niektorí si ich natierajú džemom a šľahačkou.
Akýkoľvek postup zvolíte, tieto palacinky budú mať u vás zaručený úspech!
Potrebujeme:
1 ks väčšie jablko
90 g maslo
100 g hladká múka
1 lyžička prášok do pečiva
1 bal. škoricový cukor
1 lyžica kryštálový cukor
150 ml mlieko
1 ks vajce
Ďalej:
Práškový cukor
Džem
Šľahačka
Škoricový cukor
Postup:
Jablko si umyjeme.
Nakrájame na drobné kocky.
Na panvici rozpustíme trochu masla.
Na troche masla orestujeme jablko.
Ostatné suroviny dáme do mixéra.
Pridáme aj orestované jablká.
Rozmixujeme na jednotnú hmotu.
Tú po lyžiciach vrstvíme na rozpálenú panvicu s trochou masla.
Smažíme z oboch strán do zlatista.
Na tanieri posypeme práškovým a škoricovým cukrom.
Môžete podávať aj džemom, šľahačkou, alebo akokoľvek vám chutia
Prajeme vám dobrú chuť! :)