Výborné rezne na prírodno podľa klasického receptu.
Každopádne, ide o výborné, extra rýchle a pritom výborné jedlo!
Toto rýchle a výborné jedlo varím už 30 rokov, zdedila som ho ešte po mojej maminke.
Rezne môžete podávať so slovenskou ryžou, s obyčajnou ryžou, zemiakmi, zemiakovou kašou alebo aj s hranolkami, je to na vás :-)
Potrebujeme:
500 g bravčových rezňov nakrájaných na plátky (robím z karé, stehna alebo krkovičky)
250 g húb nakrájaných na kúsky
1 bal. smotany na varenie
2 lyžice horčice
1 väčšiu cibuľku
domáca vegeta
soľ
čierne mleté korenie
paprika sladká
paprika pálivá
1 lyžičku kari korenia (voliteľné – to pridávam ja)
Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno
Príloha:
Slovenská ryža
Ryža
Zemiaky
Cestoviny
Postup:
Mäso očistíme, umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.
Ochutíme soľou, korením a vegetou.
Ideálne necháme v chladiče odležať aspoň 20 minút.
Ak nemáme čas, môžeme s mäskom pracovať aj hneď.
Mäso potom sprudka opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a zložíme z plameňa.
Na tom istom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a huby a restujeme, až kým sa neodparí väčšina vody.
Potom pridáme 300 ml vody a varíme asi 10 minút.
Následne na panvicu vrátime mäso a všetko spolu varíme asi 10 minút.
Smotanu zmiešame s oboma paprikami a horčicou.
Nakoniec pridáme smotanu.
Všetko spolu necháme prevariť.
Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)