Špongia – nadýchaný a mäkučký korpus, ktorý môžete naplniť krémom, alebo podávať len s polevou. Chutí výborne akokoľvek ho servírujete.
Potrebujeme (1 hrnček = 250 ml):
1 hrnček polohrubej múky
6 vajce
½ hrnčeka kr. cukru
Štipku cukru
1 lyžičku citrónovej šťavy
2 lyžičky prášku do pečiva
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme na tuhý sneh so štipkou soli. Žĺtky ušľaháme s cukrom do nadýchanej bielej peny, pridáme citrónovú šťavu a sypké prísady (postupne vmiešame). Nakoniec opatrne primiešame po častiach sneh. Cesto navrstvíme do formy (okrúhlej alebo hranatej) a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Potom necháme vychladnúť na mriežke a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bidista