plny-hrniec_transparent_negativ.png

HOP-ŠUP koláč bez roboty: Je dokonalý, KRÉM netreba miešať a keď ho ochutnáte, zamilujete si ho!

Vynikajúci dezert podľa Eriky.

Je šťavnatý, úplne jednoduchý a milujú ho deti aj dospelí!

 

 

 

 

Potrebujeme:

3 smotany na šľahanie

2 konzervy mandarínkového kompótu(tie menšie)

2 pudingy Dr.Oetker bez varenia Créme Olé

Korpus:

5 vajec

14 dkg práškového cukru

10 dkg polohrubej múky

1 lyžica oleja

1/2 prášku do pečiva

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom.

 

 

 

 

Prídáme olej, múku do ktorej sme dali kypriaci prášok.

 

Upečieme pri teplote 180 stupňov (otestujeme špáradlo).

 

 

 

Dá sa použiť aj kúpený korpus, vtedy je to naozaj rýchlovka, prípadne piškóty, alebo keksy, ale tie musia najskôr nasiaknuť vlhko z plnky, preto je dobré ich namočiť do vychladnutej kávy, prípadne kompótovej šťavy.

 

Krém:

 

Do väčšieho hrnca s pokrievkou, ktorá dobre tesní, nalejeme dve smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme dva pudingy.

 

 

 

 

Základom úspechu je ten veľmi konkrétny puding Créme Olé.

Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme.

Ako dlho treba triasť, pocitíme veľmi rýchlo aj sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie.

Tortovú plnku natrieme na korpus.

Ozdobíme šľahačkou.

 

 

 

 

Môžete použiť aj polovičnú dávku z jednej smotany, jedného kompótu a jedného pudingu.

Môžeme podávať hneď, nemusíme čakať pokým stuhne.

Dobrú chuť.

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes