plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len syr, 1 vajce, hrnček múky a máte perfektné chrumkáče: Geniálne slané trojuholníky, pečú sa minútku!

Ak túžite po skvelom občerstvení, vyskúšajte tieto chutné syrové trojuholníčky podľa receptu z youtube. Hodia sa k vínku, aj len tak na "zobkanie".

Ak túžite po skvelom občerstvení, vyskúšajte tieto chutné syrové trojuholníčky podľa receptu z youtube.

Hodia sa k vínku, aj len tak na „zobkanie“.

 

Trojuholníčky sa nepečú, ale pripravíte ich bleskovo na panvici.

Ak hľadáte rýchle a veľmi chutné pohostenie pre vašich hostí, neváhajte to vyskúšať.

Keď raz skúsite, určite ich budete robiť pravidelne.

Potrebujeme:

petržlenovú vňať

100 g syra feta

100 g syra čedar

1 vajce

10 g prášku do pečiva

 

 

300 g hladkej múky (asi 1 hrnček)

90 ml mlieka

8 g soli

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Feta syr, aj petržlenovú vňať si nakrájame na malé kúsky.

 

 

Čedar si nastrúhame na jemnom strúhadle.

Do misy si rozklepneme vajce.

Prilejeme mlieko, pridáme všetok syr, aj petržlen.

 

 

Nasypeme kypriaci prášok, soľ a dobre premiešame.

Nakoniec nasypeme múku.

Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.

 

 

Z cesta následne vykrojíme pomocou krájača obdĺžniky.

Tie prekrojíme na trojuholníky.

Na panvicu si nalejeme olej a trojuholníčky vysmážame z oboch strán do zlatista.

 

 

Potom necháme odkvapkať, uložíme na papierové utierky a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes