Málokto by povedal, že obyčajná mrkva môže chuť tak vynikajúco.
Tajomstvo spočíva samozrejme v tom, ako ju pripravíte.
My vám dnes prinášame vynikajúci slávnostný recept na jemnú a lahodnú mrkvovú roládu, ktorá na slávnostnom stole doslova exceluje.
Potrebujeme:
600 g nastrúhaná mrkva (ja som získala toto množstvo z 5 kusov mrkvy)
5 ks vajcia
1 KL soľ
20 g maslo
40 g hladká múka
Plnka:
200 g syr tavený
50 g nasekaný kôpor
Postup:
Mrkvu si umyjeme a očistíme.
Následnej ju nastrúhame do misky.
Maslo roztopíme na plemeni alebo v mikrovlnke a pridáme k mrkvy.
Podusíme asi 20 minút, pravidelne miešame.
Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme bielky so špetkou soli na tuhý sneh.
Do vychladnutej podusenej mrkvy pridáme žĺtky, múku a tuhý sneh.
Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri 180 °C (piekla som s ventilátorom) asi 20 minút.
Necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku:
V miske vymiešame syr s nasekaným kôprom.
Vychladnuté cesto preklopíme na potravinovú fóliu a stiahneme papier.
Natrieme plnku a pomocou fólie zrolujeme.
Roládu dáme na 60 minút do chladničky.
Nakrájame a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)