plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 kusokv mrkvy nastrúham, pridám múku, vajíčka a bez tejto POCHÚŤKY si už sviatky ani neviem predstaviť: Najväčšia FAJNOTKA na stole!

Málokto by povedal, že obyčajná mrkva môže chuť tak vynikajúco.

 

 

Tajomstvo spočíva samozrejme v tom, ako ju pripravíte.

My vám dnes prinášame vynikajúci slávnostný recept na jemnú a lahodnú mrkvovú roládu, ktorá na slávnostnom stole doslova exceluje.

Potrebujeme:

600 g nastrúhaná mrkva (ja som získala toto množstvo z 5 kusov mrkvy)

5 ks vajcia

1 KL soľ

20 g maslo

 

 

40 g hladká múka

Plnka:

200 g syr tavený

50 g nasekaný kôpor

Postup:

Mrkvu si umyjeme a očistíme.

 

 

Následnej ju nastrúhame do misky.

Maslo roztopíme na plemeni alebo v mikrovlnke a pridáme k mrkvy.

Podusíme asi 20 minút, pravidelne miešame.

 

 

Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Medzitým si vyšľaháme bielky so špetkou soli na tuhý sneh.

Do vychladnutej podusenej mrkvy pridáme žĺtky, múku a tuhý sneh.

Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Pečieme pri 180 °C (piekla som s ventilátorom) asi 20 minút.

Necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme plnku:

 

 

V miske vymiešame syr s nasekaným kôprom.

Vychladnuté cesto preklopíme na potravinovú fóliu a stiahneme papier.

Natrieme plnku a pomocou fólie zrolujeme.

Roládu dáme na 60 minút do chladničky.

 

 

Nakrájame a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes