Repu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Šalátovú uhorku ošúpeme a nastrúhame.
Rukami vytlačíme šťavu.
Pridáme k nastrúhanej repe.
Pridáme aj ošúpaný a uvarený zemiaky, ktorý sme si nastrúhali na strúhadle.
Pridáme nakrájanú červenú cibuľu.
Pridáme aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
Ochutíme soľou a korením.
Nakoniec pridáme olivový olej.
Dobre premiešame.
Takto pripravený šalát necháme odležať.
Šalát podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo, ktoré nakrájame na štvrtinky.
Tiež môžeme podávať s kyslou smotanou alebo domácou majonézou bez oleja.
Mne veľmi chutí aj s bielym jogurtom, ktorý si ochutíme štipkou soli a korenia.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Foto: pixabay
Foto: pxabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay