plny-hrniec_transparent_negativ.png

Francúzsky šalát z červenej repy (bez varenia): Zdravý a nesmierne chutný, zapíšte si tento recept!

Repu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Šalátovú uhorku ošúpeme a nastrúhame.

Rukami vytlačíme šťavu.

 

 

Pridáme k nastrúhanej repe.

Pridáme aj ošúpaný a uvarený zemiaky, ktorý sme si nastrúhali na strúhadle.

 

 

Pridáme nakrájanú červenú cibuľu.

Pridáme aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Nakoniec pridáme olivový olej.

Dobre premiešame.

 

 

Takto pripravený šalát necháme odležať.

Šalát podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo, ktoré nakrájame na štvrtinky.

Tiež môžeme podávať s kyslou smotanou alebo domácou majonézou bez oleja.

 

 

Mne veľmi chutí aj s bielym jogurtom, ktorý si ochutíme štipkou soli a korenia.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pxabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2

Dnes najobľúbenejšie