Zapekané fašírky na kapuste s do chrumkava upečenými zemiakmi ako fantastický tip na neodolateľnú večeru.
Recept je jednoduchý a osloví nielen milovníkov kapusty.
Výborný recept na lahodné fašírky na kapuste z youtube kanála Lecker schnell.
Potrebujeme:
1 cibuľu
soľ
zmes talianskych byliniek
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
mletú papriku
2 strúčiky cesnaku
jarnú cibuľku
kôpor
5-6 PL bieleho jogurtu
2 ČL paradajkového pretlaku
kapustu
mleté mäso
Na zemiaky:
3 zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
2 strúčiky cesnaku
4 PL rastlinného oleja
60 g parmezánu
petržlenovú vňať
Postup:
Do misky pridáme mleté mäso.
Ďalej pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, soľ, bylinky, muškátový oriešok, čierne korenie, mletú papriku, prelisovaný cesnak.
Dobre premiešame.
Cibuľku nakrájame na kolieska a vložíme do taniera.
Potom pridáme nasekaný kôpor a jogurt.
Pridáme pretlak a dôkladne premiešame.
Kapustu nakrájame na hrubšie plátky.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Kapustu posypeme soľou a čiernym korením.
Z mäsa vytvarujeme fašírky a poukladáme ich na kapustné plátky.
Potom na mleté hovädzie mäso natrieme omáčku.
Plech vložíme do rúry a pečieme 45 minút pri teplote 180°C.
Umyté neošúpané zemiaky nakrájame a vložíme do misy.
V malej miske zmiešame soľ, čierne korenie, mletú papriku, prelisovaný cesnak a rastlinný olej.
Zmes pridáme k zemiakom a dobre premiešame.
Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom n a pečenie.
Nastrúhame parmezán a posypeme ním zemiaky.
Zemiaky dáme piecť na 15 minút pri teplote 200°C.
Potom zemiaky pretočíme na druhú stranu a pečieme ďalších 15 minút pri teplote 200°C.
V miske zmiešame nasekanú petržlenovú vňať s parmezánom, posypeme upečené zemiaky a zamiešame.
Zmesou posypeme aj fašírky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: