Najlepšie nové zemiaky – fantasticky chutné a lahodné, vynikajúca príloha, alebo predjedlo.
Potrebujeme:
1 kg dobre umytých zemiakov.
Pažítku a pertžlenovú vňať nasekanú nadrobno (ak nemáme čerstvé zelené bylinky, použijeme zmes sušených byliniek)
1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
1 lyžica olivový olej
Soľ podľa chuti
2 polievkové lyžice octu.
Oregano podľa chuti
Voliteľné: 10 ks nadrobno nakrájaných kapary, alebo olív.
Postup:
Očistené nové zemiaky v šupke si dáme variť do vriacej vody. Zemiaky by mali byť mäkké, ale nie celkom rozvarené. Keď sú zemiaky hotové scedíme ich a dáme do misky.
Cibuľu si nasekáme celkom nadrobno a sparíme vriacou vodou (aby nám z cibuľky nebolo ťažko). Cibuľu pridáme k zemiakom a pridáme aj olivový olej, ocot, zelené bylinky, kapary (ak ich použijeme) a dochutíme korením a soľou podľa chuti. Takto upravený šalát podávame teplý alebo studený, podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)