Výborné rezne, ktoré možno poznáte pod názvom Záhorácke šnicle. Sú šťavnaté a zaručene sa vydaria. Môžete vyskúšať aj z kuracích stehien bez kože a kostí.
Potrebujeme:
Bravčové stehno nakrájané na plátky (asi 3/4 kila)
4 strúčiky cesnak
1 lyžice horčice
soľ
pivo svetlé
Ďalej:
3 vajcia
50 g polohrubá múka
Soľ
200 g strúhanka
Na vyprážanie:
Bravčová masť
Postup:
Postupujeme ako klasicky pri príprave rezňov, mäsko umyť, osušiť a najlepať pod fóliou. Následne mäso naložíme od marinády – potrieme horčicou, pretlačeným cesnakom a zalejme pivom. Dáme na 2-3 hodiny do chladničky (ideálne na noc). Potom ako klasicky obalíme v trojobale – múka, vajce, strúhanka (do vajíčka tiež pridáme trochu piva). Vyprážame na bravčovej masti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Mira Rácová