Ideálny dezert zo stránky napadovy.blog na každú príležitosť, ktorý chutí ako zmrzlina.
Príprava je veľmi jednoduchá a kombinácia vlhkého korpusu s lahodným krémom je naozaj výnimočná!
Potrebujeme:
Na korpus:
5 vajec
5 PL cukru
5 PL hladkej múky
1,5 PL kakaa
Na sirup:
250 g cukru
350 ml vody
Na krém:
500 ml mlieka
100 ml mlieka na vymiešanie s múkou a cukrom
4 PL cukru
cca 3-4 PL hladkej múky
250 g masla
3 balíčky vanilkového cukru
Na polevu:
100 g mliečnej čokolády
3 PL oleja
Postup:
Vyšľahajte 5 vajec s cukrom, múkou a kakaom.
Všetko nalejte do vymastenej formy.
Pečte v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 20 minút.
Nechajte vychladnúť a polejte sirupom z 350 ml vody a 250 g cukru.
Do hrnca nalejte mlieko, nechajte zovrieť.
Medzitým si v 100 ml mlieka rozmiešajte cukor s múkou.
Túto hmotu potom nalejte do vriaceho mlieka a povarte asi 2 – 3 minúty, kým krém nezhustne.
Prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
Maslo si vyšľahajte s vanilkovým cukrom.
Postupne zašľahávajte vychladnutú mliečnu hmotu kým nevznikne kompaktný krém.
Krém rovnomerne navrstvite na korpus a polejte čokoládovou polevou.
Tú si pripravíte v parnom kúpeli z čokolády a oleja.
Odložte do chladničky na noc.
Na druhý deň nakrájajte a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!
TIP: Do krému môžete podľa chuti pridať aj sezónne ovocie, napríklad jahody, čučoriedky, maliny a pod.