plny-hrniec_transparent_negativ.png

Až v mojej 50-tke som sa naučila robiť perfektný KARAMEL: Robím z neho cukríky, aké nemajú v žiadnom obchode!

Rýchly a na prípravu jednoduchý sladký pokrm, ktorý si zamilujete.

 

 

Absolútne brilantné sladké pokušenie, ktorého základom je karamel.

Ja som sa až v mojom zrelom veku naučila, ako ho pripraviť naozaj dokonalý.

 

 

Vynikajúci recept na karamelové pokušenie z youtube kanála Halime’nin mutfağı.

Potrebujeme:

2 šálky kryštálového cukru (330 g)

1,5 pohára vody (300 ml)

1 pohár mlieka (200 ml)

3 PL masla (125 g)

1 čajový pohár rastlinného oleja (100 ml)

2 šálky hladkej múky (240 g)

Postup:

Do hrnca nasypeme cukor.

Potom nalejeme vodu.

Nakoniec pridáme mlieko.

Metličkou miešame, kým sa cukor nerozpustí.

Hrniec preložíme na sporák a na strednom ohni necháme zovrieť.

Keď zmes začne vrieť, vypneme sporák a necháme vychladnúť.

Do hlbokej panvice pridáme maslo.

Nalejeme olej a miešame, kým sa maslo nerozpustí.

Po úplnom rozpustení masla pridáme múku.

Za stáleho miešania ju na strednom ohni osmažíme.

Keď sa múka začne pražiť, stane sa tekutou.

Zmes za stáleho miešania smažíme, kým nebude zlatohnedá.

Potom nalejeme cukrovú vodu a za stáleho miešania necháme stuhnúť.

Zmes zhustne v priebehu niekoľkých minút.

Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu, vypneme sporák.

Pomocou lyžice vytvarujeme požadovaný tvar a koláčiky naukladáme na tanier.

Hotové koláčiky posypeme rozdrvenými pistáciami.

Môžeme použiť aj akékoľvek sušené ovocie podľa vlastného výberu.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes