Ak náhodou neviete, čo na večeru, tak máme pre vás vynikajúci tip, po ktorom sa budete ešte týždeň zalizovať.
Zapekané mäso so zemiakmi ochutené delikátnymi ingredienciami, ktorému fantasticky sekunduje chrumkavý šalát.
Šťavnatý recept na zapekané bravčové mäso z youtube.
Potrebujeme:
800 g bravčového mäsa
2 zemiaky
3 nakladané uhorky
1 cibuľu
200 g slaniny
Na omáčku:
400 g jogurtu
200 g paradajkovej omáčky
1 ČL soli
1 ČL čierneho korenia
1 ČL sušenej bazalky
200 g tvrdého syra
Na šalát:
1 uhorku
2 paradajky
1 papriku
100 g konzervovanej fazule
100 g konzervovanej kukurice
soľ
čierne korenie
šťavu z 1/2 citróna
1-2 lyžice olivového oleja
Postup:
Najprv nakrájame mäso na kocky a vložíme ho do sklenenej formy na pečenie.
Potom nakrájame zemiaky, uhorky, cibuľu, slaninu, všetko vložíme do formy.
Rukami dôkladne premiešame.
Do misky pridáme jogurt, paradajkovú omáčku, soľ, korenie, bazalku.
Všetko lyžicou premiešame, zmes nalejeme do formy a rozotrieme.
Vrch posypme nahrubo nakrájaným tvrdým syrom.
Dáme piecť na 60 minút pri teplote 180°C.
Do misy pridáme na kocky nakrájanú uhorku, paradajky, papriku, fazuľu, kukuricu, soľ a čierne korenie.
Potom zmes polejeme citrónovou šťavou, olivovým olejom a všetko spolu poriadne premiešame.
Po upečení môžeme mäso aj so šalátom servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: