plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ešte stále dávate do cesta na palacinky olej a CELÉ vajcia? Poradím vám vylepšenie, ktoré používajú aj profi cukrári – rozdiel je obrovský!

Potrebujeme:

2 celé vajcia

2 polievkové lyžice tvarohu

3 lyžice pudingového prášku s vanilkovou príchuťou

1,3 dl. mlieko

Z týchto ingrediencií vyjde 6 palaciniek

Náplň:

 

 

Džem

Lekvár

Nutella

Ochutený tvaroh

Na vrch:

 

 

Šľahačka

Strúhaná čokoláda

Mandľové lupienky

Čerstvé ovocie

Hrozienka

Práškový cukor

Postup:

Do misky nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme vajcia a rozmiešame.

Teraz pridávame sypkú prísadu:

Pudingový prášok dobre rozmiešame, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.

 

 

Pridáme aj tvaroh a dobre zamiešame.

Panvicu s hrubším dnom vymastíme trochou oleja alebo masla.

Na panvicu dávkujeme cesto pomocou naberačky – cesto rozlejeme po celej ploche.

 

 

Pečieme palacinky z oboch strán dozlatista.

Po upečení dochutíme prísadami podľa chuti.

Ja dávam napríklad hrozienka ochutené vanilkovým cukrom a práškovým cukrom.

 

 

Ďalej postrúhanou citrónovou kôrou a džem.

Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

1 2

Dnes najobľúbenejšie