plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ešte stále dávate do cesta na palacinky olej a CELÉ vajcia? Poradím vám vylepšenie, ktoré používajú aj profi cukrári – rozdiel je obrovský!

Prečo si nabudúce nespraviť palacinky ešte chutnejšie? Máme pre vás niekoľko trikov, vďaka ktorým budú palacinky ešte chutnejšie, jemnejšie a nebudú sa trhať ani lepiť na panvicu.

 

 

Neváhajte a vyskúšajte aj malý experiment, palacinky bez múky.

Maslo je oveľa lepšie ako olej

V palacinkovom cestíčku rozpustite maslo a vynechajte olej, aj keď toto riešenie stojí trochu viac. Takto bude koláč mäkký a drobivý, no nebude sa trhať ani pri pečení, ani pri skrúcaní.

Vždy používajte čerstvé mlieko izbovej teploty

 

 

Ak mlieko nie je čerstvé vaše palacinky nebudú také mäkké a elastické.

Pri pečení sa vysušia, takže sa budú ľahšie trhať. Uistite sa, že mlieko a vajcia sú čerstvé.

Druhou zásadaou je používať obe prísady izbovej teploty, nezabudnite ich vybrať z chladničky v dostatočnom predstihu.

Vmiešame banán

 

 

Banán roztlačíme a potom vmiešame do zmesi.

Rozdiel pocítite, keď sa zahryznete do prvej hotovej palacinky.

Správny postup ako miešať prísady je kľúčový

Chybou je začať pripravovať cesto s tekutými ingredienciami.

Najprv je potrebné nasypať alebo preosiať do misky preosiatu múku a až potom priliať mlieko. – môžete pridať aj trochu cukru, aby palacinky pri vyprážaní zhnedli.

Potom sa pridávajú vajcia.

 

 

Je dôležité, aby ste ich predtým vybrali z chladničky, aby mali izbovú teplotu.

Teraz prilejte toľko vody, aby ste vytvorili dokonalé cesto.

Skúste jeho hustotu pomocou lyžice.

 

 

Ak ju cesto rovnomerne zakryje, znamená to, že je správne.

Nakoniec sa pridá tuk – rozpusteného maslo alebo olej.

Trik na extra nadýchané palacinky

Základom je preosiať múku a potom je tu finta ostrieľaných gazdiniek.

Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Žĺtky vymiešame zvlášť s ostatnými prísadami a bielky vyšľaháme so štipkou soli na nadýchaný sneh.

Nakoniec sneh z bielkov ručne vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Ďalším trikom na nadýchané palacinky je pridanie pelivej vody do cesta.

Nechajte cesto chvíľu odpočinúť

 

 

Cestíčko necháme aspoň 15 minút odpočinúť. To je dôležité, aby boli palacinky jemné a krásne vláčne.

Babkina finta, aby sa palacinky netrhali

 

 

Aby sa palacinky nelepili a netrhali, potrite panvicu pred pečením surovým zemiakom, alebo dajte do cesta pár kvapiek oleja.

Univerzálny recept na hrnčekové palacinky

Potrebujeme:

1 šálku hladkej múky

3 vajcia

1 šálku mlieka

1 šálku perlivej vody

2 lyžice tuku (olej, maslo)

štipku soli

Postup:

 

 

Zmiešajte ingrediencie a palacinkové cesto je hotové.

Ak nechcete pridať tuk k ostatným prísadám, môžete ho použiť na vyprážanie.

Dbajte na to, aby ste panvicu dobre rozohriali a palacinky obracajte hneď, ako získajú zlatistú farbu.

Palacinky bez múky, do cesta pridajte pudingový prášok

Tento recept na palacinky je nesmierne jednoduchý a tak chutný, že klasiku s múkou pošle veľmi rýchlo do zabudnutia.

Cesto je veľmi lahodné a jemné.

 

 

Navyše, pri ich príprave vám bude celá kuchyňa krásne voňať po vanilke.

Je to naozaj vynikajúca obmena za klasické palacinky.

Ja robím vždy z dvojnásobnej dávky, pretože u nás doma sa míňajú hneď, rovno z panvice a aj bez náplne.

 

 

Určite ich skúste. :-)

Článok pokračuje na druhej strane

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes