Pripravte si doma krehký koláč z dvoch ciest, ktorý je taký lahodný, že vás to prekvapí.
Deti si ho hneď po prvých sústach natoľko obľúbili, že ho musím pripravovať pravidelne.
Výnimočný recept na krehký dvojfarebný koláč z youtube kanála Cooking Time.
Potrebujeme:
Na čierne cesto:
5 stredných vajec
5 PL kryštálového cukru
2,5 PL hladkej múky
2,5 PL krupice
200 g mletých vlašských orechov
80 g tmavej čokolády
1 balenie vanilkového cukru
1 ČL prášku do pečiva
Na žlté cesto:
5 stredných vajec
5 PL kryštálového cukru
2,5 PL hladkej múky
2,5 PL krupice
1 balenie vanilkového cukru
1/2 ČL prášku do pečiva
Na sirup:
600 g kryštálového cukru
800 ml vody
šťavu z jedného citróna
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia. Pridáme cukor.
Mixérom vyšľaháme do krémova.
Cez sitko preosejeme prášok do pečiva s múkou.
Pridáme krupicu.
Ďalej pridáme vanilkový cukor.
Postupne pridávame mleté orechy a metličkou jemne miešame.
Nakoniec pridáme nastrúhanú čokoládu a premiešame.
Cesto nalejeme do sklenenej formy.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 10 minút pri teplote 200°C.
Pripravíme žlté cesto: do misky pridáme vajcia.
Pridáme cukor.
Mixérom vyšľaháme krém.
Počas šľahania pridáme vanilkový cukor.
Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.
Potom pridáme krupicu a metličkou vymiešame.
Cesto nalejeme na tmavé upečené cesto a rozotrieme.
Teplotu v rúre znížime na 175°C.
Pečieme 25-30 minút.
Do hrnca nasypeme cukor.
Pridáme vodu a citrónovú šťavu.
Premiešame.
Preložíme na sporák a po zovretí varíme ešte 5 minút.
Po vybratí z rúry nakrájame koláč.
Polejeme horúcim sirupom.
Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: