Toto robíme ešte častejšie ako grilážky. Fantastický dvojfarebné oblátkové rezy.
Potrebujeme:
Tortové oblátky
Tmavý krém:
125 g masla (½ šálky)
½ šálky cukru
1/3 šálky mlieka
1 šálka sušeného mlieka
2 lyžice kakaa
1 lyžica likéru
Svetlý krém:
125 g masla (½ šálky)
½ šálky cukru
1/3 šálky mlieka
2 šálky sušeného mlieka
Pár lyžíc likéru, alebo obyčajného mlieka
Postup:
Oblátky nakrájame na polovicu. Nalejem trochu vody do dvoch hrncov s hrubým dnom, do obidvoch dáme polovice masla, cukor a zahrievame, kým sa zmes rozpustí.
Jasný krém: postupne pridávam tekuté mlieko a likér a niekoľko minút varíme pri nízkej teplote. Vyberiem hrniec z ohňa, necháme vychladnúť asi 5 minút a postupne pridáme do teplej kvapaliny sušené mlieko. Intenzívne miešame, kým sa nevytvorí hladká a jednotná hmota.
Tmavá hmota: Do rozpustenej hmoty pridávam tekuté mlieko a kakao, varíme pri nízkej teplote, pridáme aj likér. Odstavíme z plameňa, zľahka necháme vychladnúť, postupne pridáme práškové mlieko a vymiešame jednotnú hmotu.
Teplú hmotu striedavo vrstvíme na oblátky a necháme dobre vychladnúť s stuhnúť. Celkovo vrstvíme 7 oblátok a tmavej hmoty dávame o ničo menej, ako svetlej. Nakrájame ako klasické grilážky.