Tento recept na Tiramisu robím celé leto.
Je bez vajec, veľmi rýchly a veľmi, veľmi chutný.
Pred podávanám ho dávam na pár minút do mrazničky, je tak ešte osviežujúcejšie a chutnejšie – hlavne počas horúčav.
Potrebujeme:
2 bal. dlhé piškóty – 200 g
500 g Mascarpone
300 ml silná instatná káva
60 g práškový cukor
100 ml mandľový likér (napr. Amaretto)
100 ml vaječný likér
250 ml šľahačková smotana 33%
Na posypanie:
kakao
Ďalej:
hranatá misa
Postup:
Pripravíme si formu do ktorej nám vojde na plochu jeden balík piškót. Ak nemáte, urobte jednoducho len viac poschodí.
Uvaríme si silnú kávu a necháme vychladnúť.
Mascarpone si vymiešame s práškovým cukrom.
Postupne pridávame vaječný likér.
Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
Do vychladnutej kávy vlejeme mandľový likér.
Nalejeme si ju do nejakej plytkej formy aby sa nám piškóty rovnomerne namáčali.
Piškóty v káve poobraciame tak aby sme ich ešte v tuhom stave vedeli preniesť do formy.
Vyložíme jedno poschodie.
Natrieme polovicu mascarpone krému.
Postup s piškótami zopakujeme natrieme drhú vrstvu krému.
Necháme v chladničke postáť min. 4-5 hodín.
Pred podávaním posypeme kakaom.
Narežeme mokrým nožom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)