Vynikajúce veľkonočné koláče s vareným krémom s kvapkou vaječného koňaku.
Sú vynikajúce a fantasticky chutné.
Potrebujeme:
4 vajcia
1 pohár múky
100 g masla
1 štipku soli
2 poháre vody
Suroviny potrebné na varenú smotanu:
1 alebo 2 lyžice múky
500 ml mlieka
Pol pohára cukru
70 g mäkkého masla pri izbovej teplote
Vajčený koňak (asi 1-2 lyžice)
Postup:
Začíname s cestom:
Do vody pridáme soľ a kocky masla, dáme variť a miešame dohladka.
Do vriacej zmesi pridáme múku a za stáleho miešania odpaľujeme.
Keď sa cesto odpaľuje od dna, je hotové.
Zložíme z plameňa.
Do ešte teplého cesta, postupne pridávame po jednom vajcia a po každom z nich vyšľaháme dohladka.
Takto získané cesto preložte do cukrárskeho vrecka a na plechu vyloženom papierom na pečenie formujeme podlhovasté tvary.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a zákusky pečieme približne 30-40 minút.
Na krém zmiešame v hrnci mlieko a múku, pridáme vajce a cukor.
Dajte panvicu na plameň a krém varte, kým nezhustne.
Potom nechajte krém vychladnúť.
Maslo mixérom vyšľaháme s vaječným koňakom a za stáleho miešania postupne pridávame po lyžiciach krém.
Vznikne nám nadýchaný a homogénny krém.
Zákusky prekrojte na polovicu a naplňte ich krémom.
Pokračujeme v zdobení podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)