plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečene som našla RECEPT na dokonalé bravčové rezne: Chrumkavý trojobal a mäso zaručene šťavnaté – nevynechajte tento krok!

Takto vylepšíte bravčové rezne a budú neskutočne chutné!

Šťavnaté a jemné bravčové rezne sú základom večere v mnohých domácnostiach.

Možno si myslíte, že sa na nich nedá nič pokaziť, opak je však pravdou.

Ak ich pripravujete nesprávne, môžete urobiť niekoľko chýb.

 

 

Aby ste sa vyhli tvrdému mäsu ako podrážka, či opadajúcemu trojobalu, postupujte podľa tohto receptu z portálu newsy.gotujmy.

Vďaka nemu budú rezne zvnútra jemné a zvonka chrumkavé. 

Aby boli bravčové rezne vždy šťavnaté a jemné, musíte dodržať niekoľko základných pravidiel.

V prvom rade treba mäso natenko vyklepať a poriadne ochutiť soľou a čiernym korením.

 

 

Čo robiť, aby bravčový rezeň nevyschol?

Zdokonaľovanie chuti bravčových rezňov do značnej miery spočíva v ich nakladaní do správnej zmesi a v správnom čase.

Tajomstvo chrumkavosti bravčových rezňov tkvie, samozrejme, v ich obaľovaní.

 

 

Paradoxne je to aj trojobal, vďaka ktorému sú rezne vo vnútri mäkké.

Ako?

Jemné, na tenko naklepané bravčové karé pokrýva hrubá kôrka z múky, vajíčka a strúhanky.

Bez nej by sa naklepané kúsky mäsa pri vyprážaní vysušili.

Kombinácie sú samozrejme možné.

Klasickú strúhanku môžete zameniť napríklad za kukuričné lupienky.

Vajcia a múka sú však nemenné prvky každého úspešného vysmážania.

Ak chcete jemné a šťavnaté bravčové rezne, najlepšie je namočiť mäso do špeciálnej zmesi pripravenej z dvoch ingrediencií – mlieka a cesnaku.

 

 

Ďalšou kľúčovou otázkou je rýchlosť prípravy rezňov.

Nemali by totiž pred vysmážaním dlho stáť a mali by sa vysmážať ihneď po obalení.

Vďaka tomu strúhanka nenasaje vlhkosť mäsa a nebude sa odlepovať od rezňa.

Na záver ešte jeden tip.

Ako zvyčajne vyprážate rezne?

Používate olej, masť, alebo nebodaj prepustené maslo?

Na akom tuku vyprážať rezne?

 

 

Najtradičnejšou voľbou bude živočíšny tuk, no niet pochýb o tom, že rezne budú vyzerať najvyberanejšie, keď ich vysmažíme prepustenom masle.

Prepustené maslo nie je najlacnejším produktom, ale môže mať veľký vplyv na chuť a chrumkavosť trojobalu. 

Stačí pridať lyžicu tohto tuku do už zohriateho rastlinného oleja v panvici.

Táto zmes tukov vám zaistí vhodnú textúru a lahodnú chuť celého rezňa!

Na jemné a šťavnaté rezne potrebujeme:

 

 

500 g bravčového karé

250 ml mlieka

2 strúčiky cesnaku

250 g hladkej múky

 

 

150 g strúhanky

kokosový olej na vysmážanie

vajcia

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Na začiatku opláchneme mäso pod tečúcou vodou.

Osušíme a nakrájame na 6 rovnakých plátkov.

Potom mäso prikryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

Ak ste si kúpili bravčové karé nakrájané na plátky, tento krok preskočte.

Ošúpeme cesnak.

Nakrájame na plátky.

Mäso a cesnak položíme vo vrstvách do akejkoľvek misky.

Medzi každým plátkom mäsa by malo byť aspoň pár plátkov cesnaku.

Všetko zalejeme mliekom – tento krok je veľmi dôležitý! Dochutíme soľou, čiernym korením a vložíme na noc do chladničky.

 

 

Na druhý deň vyberieme rezne z mliečnej marinády.

Osušíme ich papierovou utierkou.

Pripravíme tri hlbšie taniere.

 

 

Do jedného taniera nasypeme múku.

Do druhého taniera pridáme rozšľahané vajce.

A do posledného taniera pridáme strúhanku.

V tomto poradí aj obalíme mäso.

Na panvici zohrejeme olej a potom vložíme rezne.

Smažíme ich na strednom ohni asi 4 minúty z každej strany.

 

 

Po vybratí z panvice odsajeme prebytočný tuk z mäsa pomocou papierovej utierky a môžeme servírovať

Prajeme vám dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes