plny-hrniec_transparent_negativ.png

Famózny šalát “RICHARD”, z ktorého nepriberiete a suroviny, ktoré obsahuje vylepšia zdravie aj vašu postavu!

Vyzerá úžasne, chutí fantasticky a je aj plný vitamínov. Odporúčam vyskúšať každému, navyše z neho nepriberiete.

Potrebujeme:

450 g uvareného kuracieho mäsa (varíme v slanej vode 20 min.)

350 g mrkvy

3 vajcia uvarené natvrdo

2 čerstvé uhorky nakrájané nadrobno

70 – 100 g najemno nastrúhaného syra

Majonézu zmiešanú s jogurtom alebo kyslou smotanou (1:1)

1 lyžicu horčice

Soľ, čierne korenie, bylinky podľa chuti

Postup:

Uvarené kuracie mäso nakrájame a preložíme do väčšej misy.

Pridáme nakrájané alebo nastrúhané vajcia, strúhanú mrkvu, uhorky, syr a nakoniec zálievku z majonézy, horčice a jogurtu.

Dochutíme a môžeme ihneď podávať.

Diétny šalát Oliver

Potrebujeme:

250 g uvareného kuracieho mäsa (kuracích pŕs)

150 g čerstvých uhoriek

100 g kyslých uhoriek

3 ks uvarených vajec

2-3 lyžice bieleho jogurtu s nižším obsahom tuku

Pár kvapiek olivového oleja

Soľ, čierne korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup:

Všetky prísady stačí jednoducho nakrájať a zmiešať.

Jogurt zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.

Primiešame k šalátu a môžeme podávať.

Domáci Cézar šalát

Keď ideme do reštaurácie, šalát Cézar je mojou obľúbenou voľbou. Aj preto som rozhodola, že tento skvelý šalát skúsim pripraviť aj doma. Výsledok bol skutočne fantastický, dokonca mi chutil viac ako ten z reštaurácie. Nuž domácej výrobe sa nič nevyrovná!

Potrebujeme:

250 – 300 gr kuracích pŕs

10 -12 ks cherry paradajok

Rímsky šalát (príp. ľadový)

Rastlinný olej

Soľ

Krutóny:

4-5 krajcov toastového chleba

2 lyžice olivového oleja

2-3 strúčiky cesnaku

Na zálievku:

2 žĺtky

2 filety ančovičiek

2 lyžice dijónskej horčice (príp. celozrnnej horčice)

Šťava z ½ citróna

2 lyžice olivového oleja

1 lyžička worchesterskej omáčky

1 lyžicu strúhaného parmezánu

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Najskôr si pripravíme krutóny. V miske zmiešame olivový olej s prelisovaným cesnakom. Z toastového chleba odstránime kôrku a vnútro nakrájame na menšie kúsky. Tie rozložíme na plech vystlaný alobalom (príp. papierom na pečenie) a pokvapkáme cesnakovo-olejovou zmesou. Vložíme do rúry a pečieme vo vyhriatej rúre, kým povrch krutónov nie je zlatistý.

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme soľou, korením a orestujeme na rastlinnom oleji dozlatista.

Nakoniec si vyrobíme zálievku. Najdôležitejšie je mať čerstvé domáce vajíčka. Môžeme ich použiť aj surové, ale ja som sa rozhodla pre „zohriatu“ verziu. Vajíčka vložíme do vriacej vody a varíme 1 minútu. Potom vyberieme, ochladíme pod tečúcou vodou a rozbijeme škrupinku pod ktorou je čiastočne uvarený bielok. Do misky oddelíme žĺtky, pridáme horčicu, citrónovú šťavu a ručne vyšľaháme metličkou. Postupne pridávame olivový olej a ančovičky nakrájané nadrobno. Šľaháme metličkou, kým nezískame čo najhustejšiu konzistenciu – podobne ako pri výrobe majonézy. Nakoniec pridáme worcesterskú omáčku, strúhaný parmezán, soľ, korenie a dôkladne premiešame.

Poslednou fázou je vyskladnia šalátu. Rímsky šalát nalámeme rukami na kúsky a uložíme na dno šalátovej misy. Listy šalátu zalejeme ½ zálievky. Potom navrstvíme kuracie mäso, krutóny a paradajky nakrájané na polovice. Zalejeme zvyšnou zálievkou.

Šalát „Dúha“

 

 

Svieži a ľahký šalátik s minimom kalórií a množstvom vitamínov. Vynikajúca voľba na ľahký piatkovýobed, ktorý vám dodá množstvo množstvo energie a zároveň nezaťaží váš organizmus. Tak poďme na je jeho prípravu, nech si môžete čoskoro užívať farebnú dúhu na tanieri. :-)

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

500 g čínskej kapusty

2 ks červenej cibule

1 ks žltej papriky

1 ks červenej papriky

Na zálievku:

1 zväzok zelenej cibuľky

1-2 strúčiky cesnaku

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžicu dijonskej horčice

Korenie podľa chuti (bazalka, oregano, …)

Postup:

Kuracie mäso uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Kapustu, papriku, cibuľu a 1/2 zelenej cibuľky nakrájame nadrobno a zmiešame s vychladnutým kuracím mäsom.

Pripravíme si zálievku. Pretlačený cesnak zmiešame s horčicou, smotanou a zelenou cibuľkou. Dochutíme soľou a korením.

Šalát s kuracím mäsom zalejeme omáčkou a môžeme podávať.

Kompletný fotopostup nájdete TU.

Šalát s paradajkami a kuracím mäsom

Potrebujeme:

500 g uvarených cestovín (ideálne celozrnných)

100 g šunky nakrájanej nadrobno

1 a ½ šálky uvarených kuracích pŕs nakrájaných na kúsky

1 šálku sterilizovaného hrášku

1 šálku sterilizovanej krájanej mrkve

1 a ½ šálky cheery rajčín nakrájaných na polovice

2 strúčiky cesnaku – nakrájaného nadrobno alebo pretlačeného

Zálievka:

½ šálky mlieka

1 a ¼ šálky gréckeho jogurtu

Soľ

Čierne mleté korenie

Sušenú bazalku

Oregano

1 lyžičku citrónovej šťavy

1 lyžičku olivového oleja

Postup:

V miske zmiešame všetky ingrediencie na šált.

V inej miske si pripravíme zálievku a to rovnako zmiešaním všetkých ingrediencií.

Zálievku vmiešame do šalátu a môžeme si pochutnávať.

Zeleninový šalát s kuracím mäsom a jogurtovou zálievkou

z cestovín, kuracieho mäska, zeleniny a chutnej zálievky. Vyskúšajte túto zdravú a rýchlu pochúťku aj vy! :-)

Potrebujeme:

500 g uvarených cestovín

100 g šunky nakrájanej nadrobno

1 a ½ šálky uvarených kuracích pŕs nakrájaných na kúsky

1 šálku sterilizovaného hrášku

1 šálku sterilizovanej krájanej mrkve

1 a ½ šálky cheery rajčín nakrájaných na polovice

2 strúčiky cesnaku – nakrájaného nadrobno alebo pretlačeného

Zálievka:

½ šálky mlieka

1 a ¼ šálky gréckeho jogurtu

Soľ

Čierne mleté korenie

Sušenú bazalku

Oregano

1 lyžičku citrónovej šťavy

1 lyžičku olivového oleja

Postup:

V miske zmiešame všetky ingrediencie na šalát. V inej miske si pripravíme zálievku a to rovnako zmiešaním všetkých ingrediencií. Zálievku vmiešame do šalátu a môžeme si pochutnávať.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2

Dnes najobľúbenejšie