plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle cuketové LANGOŠE bez kysnutia: Príprava na 15 minút, luxusná chuť a nie sú nasiaknuté olejom!

Netradičný recept z cukety, ktorý je veľmi chutný a pritom úplne jednoduchý na prípravu.

 

 

Málokto vie, že z cukety sa dajú pripraviť vynikajúce langoše.

Nie sú nasiaknuté tukom a čo je najlepšie, prirpavíte ich úplne bez čakania.

Rýchly a jednoduchý recept z niekoľkých surovín.

Skúste a určite si tento recept zamilujete.

Potrebujeme (na 4 porcie):

200 g cukety

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček polohrubej múky

1 vajce

1 lyžička jedlej sódy

0,5-0,75 hrnčeka kefíru

soľ

olej na vyprážanie

Na podávanie:

 

 

Kyslá smotana

Strúhaný syr

Kečup

Majonéza

Cesnak

Olej na potretie

Šunka

Rukolla

Postup:

Cukety umyjeme a ošúpeme.

Cuketu ozpolíme a odstránime stred s jadierkami.

 

 

Nastrúhame najemno.

Nastrúhanú cuketu si osolíme.

Necháme asi 10 minút vypotiť, potom poriadne vytlačíme vodu.

 

 

Do misy nasypeme oba druhy múky.

Pridáme  sódu a zamiešame.

Zo šťavy vytlačenú cuketu zmiešame s vajíčkami.

 

 

Oslolíme – stačí len zľahka, kedže cuketa je už osolená.

Teraz cuketovú zmes premiešame so sypkými surovinami.

Potom po troškách pridávame kefír.

 

 

Miešame, aby sme získali polotuhé, ľahko spracovateľné cesto.

Okamžite po vypracovaní cesta z neho na pomúčenej doske tvoríme placky.

V rozohriatom oleji vyprážame langoše pozvoľna z oboch strán dozlatista.

 

 

Hotové odkladáme na papierový obrúsok na odstránenie prebytku tuku.

Podávame s prísadami podľa chuti.

 

 

Ja potieram cesnakom, trochou oleja a pridávam kečup, šunku a strúhaný syr.

Výborná je aj verzia so syrom a kyslou smotanou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes