Ak hľadáte fantastickú čokoládovú dobrotu ku kávičke, práve ste ju našli.
Zvládne ju aj začiatočník a čo je najlepšie, prípravou vás perfektne prevedie priložený video návod.
Úžasný recept sme našli na youtube kanáli LiViera dessert.
Potrebujeme:
Piškóta:
80 g hladkej múky
30 g kakaa
10 g kypriaceho prášku
3 vajcia izbovej teploty
120 g kryštálového cukru
50 ml mlieka
50 ml slnečnicového oleja
forma na pečenie:
22 x 22 cm
Krém:
250 ml 33 % smotany na šľahanie
150 g syra Mascarpone
4 lyžice práškového cukru
1 kopcovitá lyžica kakaa
Poleva:
150 ml mlieka
40 g kakaa
50 g cukru
20 g masla
30 g horkej čokolády
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky vyšľaháme s cukrom do peny.
Postupne zašľaháme žĺtky.
Pridáme aj mlieko a olej.
Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku spolu s kakaom a práškom do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 170°C 30 minút.
Medzitým si pripravíme krém:
V miske zmiešame mascarpone, cukor a smotanu na šľahanie – spolu vyšľaháme.
Pridáme kakao a opäť prešľaháme.
Poleva:
V hrnci si zahrejeme mlieko, pridáme cukor a kakao – rozmiešame.
Do horúcej zmesi vmiešame čokoládu a nakoniec aj maslo – vymiešame jednotnú polevu.
Nakoniec poskladáme tortu:
Upečený korpus odkrojíme dorovna – zrežeme vrch aj boky.
Vložíme späť do formy.
Korpus potrieme mliekom (50 ml), aby bol šťavnatý.
Na korpus nanesieme krém a nakoniec polevu.
Necháme stuhnúť.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.