Doprajte si vynikajúcu maškrtu, na ktorej si môžete pochutnať bez výčitiek svedomia. Navyše, táto dobrota vás nabije zdravou energiou a je preto vynikajúcou sladkou voľbou k popoludňajšej šálke kávy.
Potrebujeme:
6 vajec
160 g hnedého cukru
60 g kakaa
Rastlinný olej alebo maslo na vymastenie plechu
Plnka:
250 g nízkotučného tvarohu
100 ml smotany na šľahanie
1 ½ lyžice medu
Kakao na posypanie
Poznámka (do plnky môžeme pridať maliny alebo iné ovocie podľa chuti)
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme v samostatnej miske a postupne do hmoty vmiešame 100 g cukru.
Zvyšný cukor spolu so žĺtkami vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej peny opatrne vmiešame sneh spolu s kakaom. Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 23 x 33, vystelieme ho papierom na pečenie, ktorý potrieme maslom alebo olejom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov max. 7 minút. Či je cesto dostatočne upečené zistíme pomocou testu špáradlom (ak špáradlo vytiahneme z cesta suché, cesto je upečené).
Kým cesto na plechu vychladne, pripravíme krém. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku, potom ju zmiešame s tvarohom a medom.
Vychladnuté cesto obrátime pomocou ďalšieho plechu, odstránime papier a opäť obrátime. Natrieme krémom (podľa chuti pridáme obľúbené ovocie) a opatne zrolujeme. Vložíme do chladničky stuhnúť na cca 30-60 minút.
Roládu servírujeme posypanú kakaom alebo potretú čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)