Vynikajúci recept na lahodnú pečenú krkovičku, ktorej nikto neodolá.
Krkovička je šťavnatá, nikdy nie je suchá ani tvrdá, upravovať sa dá rôznymi spôsobmi a u nás si na nej vždy pochutnáme.
Výnimočná a chrumkavá krkovička podľa jednoduchého receptu z portálu sobors.
Najšťavnatejšia časť bravčového mäsa je krkovička, ktorá chutí výborne korenená.
Najjednoduchší a najchutnejší spôsob prípravy je vložiť ju do rúry a upiecť do hneda.
Krkovičku marinujeme, takže až do pečenia zostáva v chladničke.
K mäsu sa veľmi hodí charakteristické dochucovanie, namiesto uvedeného môžete použiť čili korenie, rascu alebo horčičné semienka.
Pri príprave marinády sa vyhnite použitiu soli, keďže bude mäso niekoľko hodín v šťave a základné korenie ho môže vysušiť.
Pred pečením mäso vždy osoľte.
Najlepšie ak použijete kvalitnú morskú soľ.
Potrebujeme:
8 plátkov krkovičky
Na marinádu:
2 PL horčice
1 ČL cesnakových granúl
trochu slnečnicového oleja
2 PL medu
korenie podľa chuti
1 ČL údenej papriky
Postup:
Do misky pridáme horčicu, cesnakový granulát a olej.
Ďalej pridáme med, obľúbené korenie, údenú papriku.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Vezmeme ďalšiu misku, do ktorej sa zmestia plátky mäsa.
Plátky mäsa potrieme marinádou z oboch strán a vložíme do misky.
Ak ostane marináda, polejeme ňou poukladané plátky mäsa.
Marinované mäso zakryjeme hliníkovou fóliou a vložíme ho na noc do chladničky.
Na druhý deň môžeme mäso opiecť na panvici s trochou oleja (vtedy použijeme soľ).
Prípadne plátky pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 35-50 minút do hneda.
Čas pečenia závisí od hrúbky plátkov a vlastností rúry.
Prajeme Vám dobrú chuť!