plny-hrniec_transparent_negativ.png

KÁVOVÝ cheesecake do pohárov, ktorý sa nepečie a nevarí: Ukladajte recept, toto je najlepší krém aký poznám!

Hľadáte recept na neodolateľný dezert, ktorý je zároveň jednoduchý a rýchly na prípravu? Kávový cheesecake v pohároch je perfektnou voľbou!

 

 

Svojou bohatou kávovou chuťou a krémovou textúrou si vás zaručene podmaní. Tento dezert je ideálny pre milovníkov kávy, ale aj pre tých, ktorí si chcú vychutnať niečo výnimočné. Navyše, jeho príprava je nenáročná a zvládne ju aj začínajúci kuchár.

Tento krém je však fantastický aj do tort či zákuskov!

Potrebujeme:

250 g mascarpone

250 ml šľahačkovej smotany

80 g práškového cukru

2 lyžice instantnej kávy

2 lyžice vody

Ďalej (voliteľné):

Piškóty

Maslové sušeinky

Nastrúhaná čokoláda

Maliny

Základ:

Mleté maslové sušienky

Rozpustené maslo

Postup:

Najskôr si pripravíme kávu, ktorú neskôr pridáme do krému:

 

 

Instantnú kávu rozpustíme v 2 lyžiciach horúcej vody.

V miske rozmiešame mascarpone.

Pridáme smotanu na šľahanie. Nakoniec pridáme aj kávu.

Pridajte aj práškový cukor a premiešame. Šľaháme kým vám nevznikne hladký krém.

Ak nechcete použiť kávu pridajte caro alebo cappuccino.

Môžete nahradiiť aj kakaom alebo nesqiukom.

Z tohto množstva prísad sa získa približne 600 g krému.

 

 

Ak potrebujete viac, zdvojnásobte.

Väčšie množstvo krému sa vám môže hodiť napríklad pri plnení tort či zákuskov.

To je všetko!

Môžeme plniť do pohárov a ozdobiť.

Podávame vychladené.

Krém môžete do pohárov spolu so sušienkovým základom (sušienky a rozpustené maslo) a takto záskate alternatívu k obľúbenému dezertu cheesecake.

Existuje viacero možností, ako vylepšiť krém zo šľahačky, smotany a instantnej kávy:

 

 

Chuť: Intenzívnejšia káva: Pre silnejšiu kávovú chuť použite namiesto instantnej kávy espresso alebo kávový extrakt. Môžete pridať aj kávový likér pre dospelácku verziu.

Sladkosť: Krém môžete osladiť medom, vanilkovým cukrom, hnedým cukrom alebo sirupom.

Korenie: Pridajte štipku škorice, kardamónu alebo muškátového orieška pre teplejšiu a komplexnejšiu chuť.

Alkohol: Pre dospelácku verziu môžete do krému pridať rum, amaretto alebo Baileys.

Ovocie: Do krému môžete vmiešať pyré z ovocia, napríklad z malín, jahôd alebo čučoriedok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes