Originálne zemiakové padáčiky plnené fantastickou plnkou podľa receptu z youtube jednoducho musíte vyskúšať.
Krásne vyzerajú, skvele chutia a pritom nepotrebujete žiadnu špeciálnu formičku, len vrch odšťavovača na citrusy!
Potrebujeme:
7 veľkých zemiakov
2 mrkvy
čierne mleté korenie
cibuľu
cesnakový prášok
soľ
červenú mletú papriku
3 trojuholníky taveného syra
1 konzervu tuniaka
5 PL hladkej múky
225 ml vody
1/2 ČL soli
1 ČL kurkumyku
1/2 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL kurkumy
čili podľa chuti
cesnakový prášok
kypriaci prášok
olej na vysmážanie
Postup:
Asi 5 veľkých zemiakov si ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka.
Kým sa nám zemiaky varia, pripravíme si plnku.
Ošúpeme si 2 zemiaky, mrkvu a oboje nastrúhame na hrubom strúhadle.
Potom vytlačíme šťavu a preložíme do misy.
Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno, vložíme na panvicu spolu s trochou oleja a orestujeme.
Osolíme, premiešame, pridáme mrkvu so zemiakmi, okoreníme, opaprikujeme, posypeme cesnakom a znovu premiešame. Potom pridáme tavený syr a všetko dobre premiešame.
Nakoniec primiešame ešte tuniaka (predtým však zlejeme šťavu).
Keď sú zemiaky mäkké, precedíme ich cez sitko, vložíme do misy a roztlačíme pučidlom.
Pridáme čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, cesnakový prášok, osolíme a ešte raz dôkladne pučidlom premiešame a roztlačíme, aby vznikla hladká hmota.
Hmotu si prikryjeme potravinárskou fóliou, potom si odtrhneme ďalší kus potravinárskej fólie, ktorý vymastíme a vložíme do vrchnej časti odšťavovača na citrusy.
Teraz natlačíme pripravenú hmotu, navrstvíme plnku a uzavrieme.
Potom opatrne vyklopíme na tanier alebo podnos. Takto si spracujeme všetko zemiakové cesto a plnku.
Teraz padáčiky prikryjeme mikroténovým vreckom a necháme stáť.
Do misky si nasypeme múku, pridáme soľ, kurkumu, červenú mletú papriku, čierne mleté korenie, cesnakový prášok, kypriaci prášok a premiešame metličkou.
Zalejeme vodou a vymiešame hladké cestíčko.
Pripravíme si panvicu s horúcim olejom.
Každý plnený padáčik obalíme v pripravenom cestíčku a vysmažíme zo všetkých strán dozlatista.
Ukladáme na mriežku alebo papierové utierky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Hotovo.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: