plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastické plnené zemiakové „padáčiky“: Na vytvorenie tohto výborného občerstvenia nepotrebujete špeciálnu formičku, postačí vám toto!

Originálne zemiakové padáčiky plnené fantastickou plnkou podľa receptu z youtube jednoducho musíte vyskúšať.

Krásne vyzerajú, skvele chutia a pritom nepotrebujete žiadnu špeciálnu formičku, len vrch odšťavovača na citrusy!

Potrebujeme:

7 veľkých zemiakov

2 mrkvy

čierne mleté korenie

cibuľu

cesnakový prášok

soľ

červenú mletú papriku

3 trojuholníky taveného syra

1 konzervu tuniaka

5 PL hladkej múky

225 ml vody

1/2 ČL soli

1 ČL kurkumyku

1/2 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL kurkumy

čili podľa chuti

cesnakový prášok

kypriaci prášok

olej na vysmážanie

Postup:

Asi 5 veľkých zemiakov si ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka.

Kým sa nám zemiaky varia, pripravíme si plnku.

Ošúpeme si 2 zemiaky, mrkvu a oboje nastrúhame na hrubom strúhadle.

Potom vytlačíme šťavu a preložíme do misy.

Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno, vložíme na panvicu spolu s trochou oleja a orestujeme. 

Osolíme, premiešame, pridáme mrkvu so zemiakmi, okoreníme, opaprikujeme, posypeme cesnakom a znovu premiešame. Potom pridáme tavený syr a všetko dobre premiešame.

Nakoniec primiešame ešte tuniaka (predtým však zlejeme šťavu).

Keď sú zemiaky mäkké, precedíme ich cez sitko, vložíme do misy a roztlačíme pučidlom. 

Pridáme čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, cesnakový prášok, osolíme a ešte raz dôkladne pučidlom premiešame a roztlačíme, aby vznikla hladká hmota.

Hmotu si prikryjeme potravinárskou fóliou, potom si odtrhneme ďalší kus potravinárskej fólie, ktorý vymastíme a vložíme do vrchnej časti odšťavovača na citrusy. 

Teraz natlačíme pripravenú hmotu, navrstvíme plnku a uzavrieme. 

Potom opatrne vyklopíme na tanier alebo podnos. Takto si spracujeme všetko zemiakové cesto a plnku. 

Teraz padáčiky prikryjeme mikroténovým vreckom a necháme stáť.

Do misky si nasypeme múku, pridáme soľ, kurkumu, červenú mletú papriku, čierne mleté korenie, cesnakový prášok, kypriaci prášok a premiešame metličkou. 

Zalejeme vodou a vymiešame hladké cestíčko. 

Pripravíme si panvicu s horúcim olejom.

Každý plnený padáčik obalíme v pripravenom cestíčku a vysmažíme zo všetkých strán dozlatista. 

 

Ukladáme na mriežku alebo papierové utierky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Hotovo.

Môžeme servírovať. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes