plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne viem, ako pripraviť DOKONALÉ kura na paprike: Moja žena si to jedlo nevie vynachváliť!

Obľúbená pochúťka, ktorú miluje celá naša rodina. Podelím sa o môj obľúbený recept!

Mäso je krásne mäkké a šťavnaté a omáčka plná lahodných chutí.

 

 

Túto obľúbenú pochúťku môžete servírovať s knedľou, cestovinami alebo dusenou ryžou.

Fantastický recept na kuraciu kulinársku klasiku z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Potrebujeme:

800 g kuracích stehien

soľ

1 + 1 PL rastlinného oleja

mleté čierne korenie

50 g masla

2 cibule

3 zrnká nového korenia

1 bobkový list

1 PL sladkej papriky

1 l kuracieho vývaru

250 ml smotany na šľahanie

2 vrchovaté PL hladkej múky

citrón

Postup:

Kuracie stehná vložíme do misky. Osolíme a posypeme čiernym korením.

Pridáme olej a dôkladne premiešame.

 

 

Mäso necháme odležať v chladničke minimálne dve hodiny.

Na rozpálenú panvicu nalejeme lyžicu oleja.

Pridáme kuracie stehná a osmažíme ich zo všetkých strán do zlatista.

Osmažené stehná preložíme na tanier.

Na panvici roztopíme maslo.

Ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame a pridáme do panvice.

 

 

Keď je cibuľa do zlatista osmažená, pridáme nové korenie.

Potom pridáme bobkový list a mletú papriku.

Premiešame a necháme restovať 0,5 – 1 minútu.

Hneď potom zalejeme vývarom.

Privedieme do varu a vložíme naspäť mäso.

Posypeme trochou soli a čierneho korenia.

 

 

Panvicu prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 50 minút.

Po uplynutí doby vyberieme mäso a korenie z panvice.

V malej miske vymiešame smotanu s múkou.

Zmes nalejeme do omáčky a zamiešame.

Po zovretí omáčku vyšľaháme tyčovým mixérom.

Nakoniec podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie.

 

 

Premiešame a vložíme kuracie stehná.

Varíme ešte 20 minút.

Kura na paprike servírujeme s knedľou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes