Ak neviete čo na obed, plnená placka je vždy výborným nápadom.
Predstavujeme vám netradičnú verziu, ktorá vás dostane do kolien.
Nezabudnuteľný recept na grandiózne plnené placky z youtube kanála Leckerer Kanal.
Potrebujeme:
5-6 zemiakov (700-800 g)
1/4 malej kapusty
1 PL paradajkovej kapusty
4-5 strúčikov cesnaku
2 cibule
70 g syra
1 vajce
petržlenovú vňať
1,5 šálky múky
10 g prášku do pečiva (1 ČL)
olej na vyprážanie
soľ
korenie
Postup:
Umyté, ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do hrnca.
Do hrnca nalejeme vriacu vodu, prekryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
Kapustu na jemno nasekáme.
Vložíme ju do naolejovanej panvice.
Kapustu smažíme 5-7 minút.
Pridáme lyžicu paradajkovej omáčky a dôkladne premiešame.
Pridáme soľ, korenie, zamiešame, prekryjeme a varíme 10 minút na miernom ohni.
Strúčiky cesnaku roztlačíme a nakrájame.
Na naolejovanú panvicu pridáme cesnak a smažíme 1-2 minúty.
Cesnak odstránime z panvice, vložíme nakrájanú cibuľu a smažíme do zlatohneda.
Uvarené zemiaky precedíme cez sitko a vložíme do misky.
Potom ich roztlačíme na pyré.
Pridáme vajce, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a vymiešame lyžicou.
Preosejeme šálku múku.
Nasypeme prášok do pečiva a dôkladne premiešame.
Ruky a stôl namažeme rastlinným olejom.
Cesto preložíme na stôl, posypeme zvyškom preosiatej múky a dobre vymiesime.
Rozdelíme ho na štyri časti a vytvarujeme gule.
Cesto roztiahneme na pomúčenom stole do kruhového tvaru, na kraj pridáme plnku a cesto preložíme na polovicu.
Okraje pritlačíme vidličkou.
Ďalšiu placku naplníme smaženou cibuľou a nastrúhaným syrom.
Placky vypražíme na oleji do zlatista na oboch stranách.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: