Vynikajúci obed z ktorého vám určite zvýši aj na večeru. Je to jednoduché na prípravu a veľmi, veľmi chutné.
Potrebujeme:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička majoránky
- 3 polievkové lyžice horčice
- 5 zemiakov
- 2 mrkva
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 1/2 zelenej papriky
- 200 g údenej slaniny
- 1 šálka vývaru
- olej na varenie
- múka na poťahovanie
- soľ
Postup:
Krkovičku umyjeme a osoušíme. Cesnak očistíme a pretlačíme. Mäso potrieme cesnakom, horčicou a posypeme majoránkou. Vložíme do misky, prikryjeme fóliou a necháme marinovať v chladničke (ideálne na noc, alebo aspoň 2 hodinky).
Potom mäso nakrájame na plátky a obalíme v múke. Krátko orestujeme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo.
Mäso vložte do misy, na mäso uložíme nakrájané zemiaky a mrkvu. Rovnako pridajte aj nakrájanú papriku. Zeleninu a mäso môžete v mise vrstviť, alebo uložiť mäsko len na spodok a prikryť ho zeleninkou.
Cibuľku nakrájame nadrobno a spolu s nakrájanou slaninou orestujeme na rozpálenej panvici. Navrstvíme do misy. Dochutíme soľou, podlejeme vývarom a zakryjeme alobalom. Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 1,5 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.