Konečne fantastický recept na zrkadlovú čoko polevu za 5 minút: Stačí vyliať na korpus a vaši hostia budú uchvátení!

Vždy ma zaujímalo, ako robia vo francúzskych cukrárňach tú lesklú čokoládovú polevu (mirror glaze). Konečne mám perfektný dezert!
[mashshare]

Vždy ma zaujímalo, ako robia vo francúzskych cukrárňach tú lesklú čokoládovú polevu (mirror glaze).

Konečne mám perfektný dezert!

Čokoládová zrkadlová poleva!

 

 

Potrebujeme:

9 g želatina potravinárska číra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

130 g smotana na šľahanie 

125 g voda

225 g cukor kryštál

30 g kakao

Postup:

Želatínu zalejeme 50 g vody a necháme napučať.

 

 

Zvyšnú vodu, cukor, smotanu a kakao dáme do hrnca.

Za stáleho miešania privedieme k varu.

Necháme prevrieť 1-2 minúty pre dokonalé prepojenie všetkých surovín.

 

 

Odstavíme a ihneď vmiešame napučanú želatínu.

Necháme vychladnúť tak na 30 stupňov (aby nám nezliala z bokov torty).

A následne polievame pripravenú vychladenú tortu.

 

 

Necháme chvíľu zatuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

(Poleva je pripravená za 5 minút,  dávam ju chladič do chladničky na asi 30-45 minút)

Recept č. 2: Zrkadlová poleva farebná podľa Zuzky

Potrebujeme ( toto je polovičná dávka na menšiu tortu):

 

 

2 lyžice želatíny

1 dcl vody

2 šálky bielej čokolády

1 a ½ šálky cukru

1 šálka vody

2/3 šálky kondenzovaného mlieka

Potravinárska farba

Ak chcete tmavú polevu použite tmavú čokoládu a poprípade ešte kakao

Postup:

Do želatíny nalejeme studenú vodu, rozmiešame a necháme napučať.

Do kastrólika nalejeme vodu, kryštálový cukor a kondenzované mlieko – necháme prevariť.

 

 

Zložíme z plameňa a do horúcej masy pridáme želatínu, rozpustíme miešaním.

Potom do stále horúcej zmesi pridáme čokoládu a miešaním rozpustíme.

Zafarbíme potravinárskym farbivom na farbu, ktorú chceme.

A keď poleva vychladne (odporúča sa teplota 35 stupňov, ale niektorí cukrári odporúčajú teplotu okolo 29 stupňov).

A nalejeme na povrch torty.

Poleva, ktorú neminiete sa dá skladovať v chladničke po dobu 2-3 týždňov.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes