Minulý rok som mala úrodu jahôd takú veľkú, že sme ich nestíhali spotrebovávať a preto sa mnohé pokazili a začali plesnivieť. Pátrala som a vypátrala tento trik, ako predĺžiť ich čerstvosť a trvanlivosť. Vyskúšala a je to skutočne perfektná pomôcka – jahody vydržia čerstvé omnoho dlhšie a nepokazia sa!
Potrebujeme:
Ocot
Vodu
Cedník
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame 1 diel octu a 5 dielov vody. Pridáme jahody a necháme niekoľko minút nasiaknuť (asi 10 minút).
Potom preložíme do cedníka a krátko prepláchneme studenou vodou. Necháme dobre odkvapkať a umiestnime do suchej nádoby, ktorú vystelieme papierovým obrúskom, aby pohlcoval vlhkosť z ovocia (alebo dáme do cedníka a ten podložíme papierovým obrúskom, aby pohlcoval vlhkosť). Vložíme do chladničky a je to.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nemusíte sa obávať octovej vône, tá na ovocí neostane. Pred použitím ho jednoducho prepláchnite vodou. Ja som minulý rok dokonca neoplachovala po octovom kúpeli, ale až pred použitím a ovocie octom vôbec nepáchlo. Práve naopak, jahody boli ako čerstvo odtrhnuté.
Ocot zlikviduje baktérie a zárodky plesní, ktoré spôsobujú, že ovocie sa rýchlo pokazí. Preto ostanú čerstvé omnoho dlhšie.
zdroj: simplemost