Máte radi Camembert? Tento druh syra je veľmi lahodný aj sám o sebe, avšak so správnou prípravou a ďalšími chutnými surovinami, môže vytvoriť jeho fantastické jedlo. Vyskúšajte jednoduchý recept na Camembert pečený v lístkovom cestíčku so slaninkou a zemiakmi. Výsledok si zamilujete!
Potrebujeme:
1 Camembert
1 hárok lístkového cesta rozvaľkaného do tvaru kruhu
200 g slaninky nakrájanej na kúsky
1 cibuľu
2 zemiaky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
Postup:
Zemiak uvaríme vo vriacej vode. Medzitým očistíme cibuľu a nakrájame nadrobno. Cibuľku orestujeme na panvici spolu so slaninkou.
Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Camembert rozkrojíme na dve polovice.
Lístkové cesto rozložíme na pracovnú dosku a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Do stredu cesta uložíme prvú polovicu syra a navrstvíme naň cibuľovo-slaninovú zmes, následne uložíme plátky zemiakov a opäť pokryjeme slaninovou-cibuľovou zmesou. Prikryjeme druhou polovicou syra.
Konce cesta narežeme a postupne kúsky cesta prekladáme cez syr, až kým ho celkom nezakryjeme. Potom syr obrátime, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme zvyšným vajíčkom. V strede cesta urobíme nožom dierku a potom ostrým nožom vytvárame zárezy (viď video). Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 20 minút.