U nás doma by sa vyprážaný syr jedol hádam aj každý deň a keď sme klebetili s kaderníčkou, ona mi prezradila svoj výborný recept na bleskový falošný vyprážaný syr. Stačia naň len 2 lyžice strúhaného eidamu, nevytečie a je taký sýty, ako klasický obaľovaný syr. Aj dnes sme naň dostali chuť. :-)
Potrebujeme (na jednu porciu:
2 kopcovité lyžice nahrubo nastrúhaného syra (Eidam 45%)
2 vajcia
1 lyžicu strúhanky
soľ, trocha mletej papriky, môžeme aj štipku vegety a nadrobno nasekané bylinky
Postup:
Nastrúhame si na hrubom strúhadle syr, pridáme dve celé vajcia a lyžicu strúhanky, osolíme, pridáme trochu mletej červenej papriky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ideálne je vyprážať na panvici s otvormi. Na oleji rozpálime trochu oleja a potom vlejeme syrovú zmes – vyprážame z oboch strán dozlatista. Podávame s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Je to skutočne veľmi sýte, takže nerobte toho zbytočne veľa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Gabika M.