Môj muž vyhlásil, že tie zemiaky sú také skvelé, že by ich mali zakázať :-D preto ten názov. Ale naozaj sú vynikajúce, krásne zlatisté, chrumkavé na povrchu a jemnučké vo vnútri. Trik spočíva v jednej prísade – v tatárke. Nepodávame ju však s upečenými zemiakmi, ale zemiaky v nej pečieme. Je to ohromná delikatesa!
Potrebujeme:
600-700 g zemiakov
2 lyžice tatárskej omáčky
lyžička údené papriky
soľ
olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
tymián, kôpor
Pár strúčikov cesnaku
Postup:
Zemiaky aj so šupkou poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky, ak sú zemiaky staršie, tak môžeme aj ošúpať, ale ja šupku nechávam. Necháme 10-15 minút namočené v studenej vode. Tatarku zmiešame s paprikou, nadrobno nasekaným tymianom, lyžicu oleja a štipkou soli. Plech s papierom na pečenie potrieme olejom.
Zemiaky osušíme a zamiešame s pripravenou tatarkou. Rozložíme ich na plech, medzi zemiaky rozložíme strúčiky cesnaku (neošúpané) a pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút, do zlatej farby. Podľa potreby otáčame. Hotové podľa chuti dosolíme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)