Placky z jogurtového cesta vyprážané nasucho, navyše so skvelou náplňou vo vnútri. Môžete ich použiť napríklad aj ako chutnú náhradu bežného pečiva.
Potrebujeme:
1 šálku bieleho jogurtu
1 lyžičku jedlej sódy
½ lyžičky soli
½ lyžičky cukru
Hladkú múku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g tvarohu
Čerstvé bylinky
50 g strúhaneho syra
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Jogurt zmiešame so soľou, cukrom a postupne pridávame múku tak, aby vzniklo pevné cesto, ktoré rukami vymiesime do tvaru gule, prikryjeme fóliou a necháme pol hodinu odpočívať (množstvo múky závisí od hustoty jogurtu).
Tvaroh zmiešame so strúhaným syrom a pretlačeným cesnakom, pridáme aj čerstvé nasekané bylinky podľa chuti.
Cesto zozdelíme na 4 časti a tie rozvaľkáme na tenké kruhy. Náplň navrstvíme do stredu každého kruhu a cesto opatrne zavinieme.
Placky vyprážame na suchej panvici s hrubším dnom približne 7-10 minút z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk