Fantasticky chutné kuracie kúsky na grécky spôsob.
Potrebujeme:
3 kuracie rezne (prsia alebo stehenná)
2 lyžice majonézy
1/2 menšieho póru
1 paprika (voliteľné)
1-2 lyžice kvalitnej sójovej omáčky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička tzatziky korenia
lyžička mletej papriky
lyžička granulovaného cesnaku
kajenské korenie
podľa chuti soľ ,korenie
olej
solamyl na zahustenie
Postup:
Mäso nakrájame na rezance. V miske, kde sa budú marinovať, zmiešame majonézu so všetkými surovinami.
Pridáme mäso a poriadne premiešame. Dáme na najmenej dve hodiny odležať.
Nakrájame pór na polkolieska a papriku na malé kúsky. Do panvice dáme rozohriať olej a vložíme rezance.
Sprudka ich opečieme a hneď ako zbelejú, prisypeme zeleninu. Opekáme cca 5 minút, aby nebolo mäso suché.
Solamyl rozpustíme v studenej vode, podľa toho koľko chceme mať jemné omáčky. Dala som lyžicu do pol hrnčeka vody.
Po zamiešaní solamylu zmes už len krátko povaríme. Dochutíme podľa svojich chutí a podávame so zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)