Grécke kuriatko: Jemne pikantné kuracie kúsky v neskutočne dobrej omáčke – ešte lepšie, ako rezeň!

Fantasticky chutné kuracie kúsky na grécky spôsob.
[mashshare]

Fantasticky chutné kuracie kúsky na grécky spôsob.

Potrebujeme:

3 kuracie rezne (prsia alebo stehenná)

2 lyžice majonézy

1/2 menšieho póru

1 paprika (voliteľné)

1-2 lyžice kvalitnej sójovej omáčky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička tzatziky korenia

lyžička mletej papriky

lyžička granulovaného cesnaku

kajenské korenie

podľa chuti soľ ,korenie

olej

solamyl na zahustenie

Postup:

Mäso nakrájame na rezance. V miske, kde sa budú marinovať, zmiešame majonézu so všetkými surovinami.

Pridáme mäso a poriadne premiešame. Dáme na najmenej dve hodiny odležať.

Nakrájame pór na polkolieska a papriku na malé kúsky. Do panvice dáme rozohriať olej a vložíme rezance.

Sprudka ich opečieme a hneď ako zbelejú, prisypeme zeleninu. Opekáme cca 5 minút, aby nebolo mäso suché.

Solamyl rozpustíme v studenej vode, podľa toho koľko chceme mať jemné omáčky. Dala som lyžicu do pol hrnčeka vody.

Po zamiešaní solamylu zmes už len krátko povaríme. Dochutíme podľa svojich chutí a podávame so zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes