Vynikajúca, jednoduchá a jej príprava trvá len niekoľko minút. Táto vajíčková pomazána u nás na sviatky nemôže chýbať. Robíme z nej tie najlepšie šunkové rolky, sú prudko žravé!
Potrebujeme:
5 vajec
200 g kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 a 1/2 lyžice horčice
1 lyžičku soli
Korenie podľa chuti
1 ks stredne veľkej cibule (voliteľné)
Voliteľné: kukurica, hrášok, strúhaný zeler, smotanový syr
Postup:
Vajcia uvaríme natvrdo a pretlačíme cez pretláčadlo na zemiaky (alebo nakrájame nadrobno),
Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a vajcia.
Dôkladne premiešame.
Podľa chuti môžeme pridať ďalšie prísady – napríklad zelenú cibuľku, kôpor či petržlenovú vňať.
Pomazánku vložíme do chladničky vychladiť na niekoľko hodín – ideálne na noc.
Podávame s čerstvým pečivom a zeleninou.
Nápady na servírovanie