Jedná sa o veľmi chutné a rýchle jedlo, ktoré navyše aj skvele vyzerá. Vyskúšajte plnenú papriku so syrovo-vaječnou zmesou a šunkou.
Toto jedlo je jednoduché na prípravu, efektné a chutné. Papriky plnené nátierkou sú ideálne na studený bufet. Môžete ich pripraviť v rôznych variantoch, podľa vašich chutí a preferencií.
V tomto článku vám ponúkneme niekoľko tipov na nátierky, ktorými môžete papriky plniť. Nájdete tu aj návod na prípravu paprík a tipy na servírovanie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prečo si vybrať papriky plnené nátierkou namiesto klasických obložených chlebíčkov?
Jednoduché na prípravu: Papriky plnené nátierkou sú rýchle a jednoduché jedlo, ktoré zvládne každý.
Efektívne: Plnené papriky sú efektívne jedlo, ktoré sa hodí na rôzne príležitosti.
Chutné: Plnené papriky sú chutné a sýte jedlo, ktoré si každý zamiluje.
Variabilné: Plnené papriky môžete pripraviť v rôznych variantoch, podľa vašich chutí a preferencií.
Zdravé: Plnené papriky sú zdravé jedlo plné vitamínov a minerálov.
Potrebujeme:
250 g masla
200 g smotanového syra, jemného tvarohu (prípadne syrokrému)
250 g šunky nakrájanej nadrobno
4 uvarené vajcia
1 lyžicu horčice
Soľ, čierne mleté korenie
12 – 15 ks papriky – podľa veľkosti papriky
Postup:
Zmäknuté maslo v mixéri zmiešame so syrom a horčicou. Pridáme nakrájanú šunku, postrúhané uvarené vajcia, soľ a korenie.
Do tejto zmesi pridámeja 2-3 papriky nakrájané na malé kocky.
Zvyšné papriky očistíme a odstránime vnútro s jadierkami. Do vnútra navrstvíme náplň a vložíme do chladničky na niekoľko hodín vychladiť.
Servírujeme ako studenú misu nakrájané na kolieska.
Ďalšie nápady na plnenie studených paprík
Nátierky z mäsa a syra: Tuniaková nátierka: Tuniak z konzervy, majonéza, kyslá uhorka, cibuľa, vajce, soľ a korenie.
Šunková nátierka: Šunka, maslo, tavený syr, vajce, soľ a korenie.
Syrová nátierka: Tavený syr, maslo, kyslá smotana, syr niva, pažítka, soľ a korenie.
Salámová nátierka: Saláma, maslo, tavený syr, vajce, soľ a korenie.
Vajíčka s pažítkou: Vajcia natvrdo, maslo, pažítka, soľ a korenie.
Vajíčka s avokádom: Vajcia natvrdo, avokádo, citrónová šťava, soľ a korenie.
Zeleninová nátierka: Paprika, uhorka, paradajka, cibuľa, olivový olej, citrónová šťava, soľ a korenie.
Hummus: Cícer, tahini, olivový olej, citrónová šťava, cesnak, soľ a korenie.
Lososová nátierka: Údený losos, mascarpone, kôpor, citrónová šťava, soľ a korenie.
Krevety s cesnakom: Krevety, maslo, cesnak, petržlenová vňať, citrónová šťava, soľ a korenie.
Tuniaková nátierka s avokádom: Tuniak z konzervy, avokádo, majonéza, citrónová šťava, soľ a korenie.
Tipy na servírovanie: Plnené papriky môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo kôprom. Plnené papriky môžete podávať s chlebom, bagetou alebo rožkami. Plnené papriky môžete servírovať na studený bufet alebo ako predjedlo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)