Nerobte obložené chlebíčky, toto je výborné aj bez pečiva: Jarné plnené papriky „na studeno“ chutia výborne a máte ich hotové raz-dva!

Jedná sa o veľmi chutné a rýchle jedlo, ktoré navyše aj skvele vyzerá. Vyskúšajte plnenú papriku so syrovo-vaječnou zmesou a šunkou.
[mashshare]

Jedná sa o veľmi chutné a rýchle jedlo, ktoré navyše aj skvele vyzerá. Vyskúšajte plnenú papriku so syrovo-vaječnou zmesou a šunkou.

 

 

Toto jedlo je jednoduché na prípravu, efektné a chutné. Papriky plnené nátierkou sú ideálne na studený bufet. Môžete ich pripraviť v rôznych variantoch, podľa vašich chutí a preferencií.

V tomto článku vám ponúkneme niekoľko tipov na nátierky, ktorými môžete papriky plniť. Nájdete tu aj návod na prípravu paprík a tipy na servírovanie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prečo si vybrať papriky plnené nátierkou namiesto klasických obložených chlebíčkov?

Jednoduché na prípravu: Papriky plnené nátierkou sú rýchle a jednoduché jedlo, ktoré zvládne každý.

 

 

Efektívne: Plnené papriky sú efektívne jedlo, ktoré sa hodí na rôzne príležitosti.

Chutné: Plnené papriky sú chutné a sýte jedlo, ktoré si každý zamiluje.

Variabilné: Plnené papriky môžete pripraviť v rôznych variantoch, podľa vašich chutí a preferencií.

Zdravé: Plnené papriky sú zdravé jedlo plné vitamínov a minerálov.

Potrebujeme:

250 g masla

200 g smotanového syra, jemného tvarohu (prípadne syrokrému)

250 g šunky nakrájanej nadrobno

4 uvarené vajcia

1 lyžicu horčice

Soľ, čierne mleté korenie

12 – 15 ks papriky – podľa veľkosti papriky

Postup:

Zmäknuté maslo v mixéri zmiešame so syrom a horčicou. Pridáme nakrájanú šunku, postrúhané uvarené vajcia, soľ a korenie.

Do tejto zmesi pridámeja 2-3 papriky nakrájané na malé kocky.

Zvyšné papriky očistíme a odstránime vnútro s jadierkami. Do vnútra navrstvíme náplň a vložíme do chladničky na niekoľko hodín vychladiť.

Servírujeme ako studenú misu nakrájané na kolieska.

Ďalšie nápady na plnenie studených paprík

 

 

Nátierky z mäsa a syra: Tuniaková nátierka: Tuniak z konzervy, majonéza, kyslá uhorka, cibuľa, vajce, soľ a korenie.

Šunková nátierka: Šunka, maslo, tavený syr, vajce, soľ a korenie.

Syrová nátierka: Tavený syr, maslo, kyslá smotana, syr niva, pažítka, soľ a korenie.

Salámová nátierka: Saláma, maslo, tavený syr, vajce, soľ a korenie.

Vajíčka s pažítkou: Vajcia natvrdo, maslo, pažítka, soľ a korenie.

Vajíčka s avokádom: Vajcia natvrdo, avokádo, citrónová šťava, soľ a korenie.

Zeleninová nátierka: Paprika, uhorka, paradajka, cibuľa, olivový olej, citrónová šťava, soľ a korenie.

Hummus: Cícer, tahini, olivový olej, citrónová šťava, cesnak, soľ a korenie.

Lososová nátierka: Údený losos, mascarpone, kôpor, citrónová šťava, soľ a korenie.

Krevety s cesnakom: Krevety, maslo, cesnak, petržlenová vňať, citrónová šťava, soľ a korenie.

Tuniaková nátierka s avokádom: Tuniak z konzervy, avokádo, majonéza, citrónová šťava, soľ a korenie.

Tipy na servírovanie: Plnené papriky môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo kôprom. Plnené papriky môžete podávať s chlebom, bagetou alebo rožkami. Plnené papriky môžete servírovať na studený bufet alebo ako predjedlo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.