Dokonalé snehové pečivo na slávnostný stôl: Za 50 rokov som lepšie nejedla – už nemusíte hľadať iné recepty, lepší nenájdete!

Tento recept som si uložila ešte v lete, keď ho na fb pridala veľmi šikovná cukrárka pani Mirka Ž. Podľa jej receptu sme pripravili snehovú pusinky a snehové tyčinky na oslavu nášho ocka a bola po nich ohromná zhánka.
[mashshare]

Tento recept som si uložila ešte v lete, keď ho na fb pridala veľmi šikovná cukrárka pani Mirka Ž. Podľa jej receptu sme pripravili snehovú pusinky a snehové tyčinky na oslavu nášho brata na oslavu 70-tky a bola po nich ohromná zhánka. Lepšie som ešte nejedla. Určite budeme robiť aj vianočné pečivo, ide naozaj o výborný recept. Vidno, že pani Mirka je veľmi šikovná a skúsená cukrárka. Odporúčam každému, komu ostane pár bielkov. Ja som robila aj verziu s citrónovým krémom a tiež sa nám veľmi páčila, skúste. :-)

Snehové pečivo (na veľkú dávku na oslavu alebo svadbu, pokojne skúste z polovičnej, alebo tretinovej dávky)

Potrebujeme:

11 bielkov

760 g kr. cukru Štipka soli

Krém (môžete pripraviť podľa svojej chuti, ja pridávam krém od Mirky a môj citrónový):

11 žĺtkov

4 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

625 g masla

8 lyžíc kr cukru

3 lyžice instatnej kávy

4 lyžice kakaa

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom nad parou, pridáme aj špetku soli. Krém musí byť hustý a lesklý, hlavne musí dobre držať tvar, aby sa z neho dali robiť rôzne tvary na plech (šľaháme, kým hmota nie je pevná a necítime kr. cukor). Potom zložíme z pary, necháme vychladnúť a posledný krát premiešame. Navrstvíme do cukrárskeho vrecúška a vrstvíme na plech – môžeme robiť pusinky, vlnovky…. Pri teplote 90-100 stupňov sušíme asi 60-70 minút (uvidíte to podľa toho, že sa začínajú oddeľovať od papiera na pečenie).

Na krém:

Žĺtky a vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kakao a preložíme nad paru. Tam šľaháme asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť a medzitým si našľaháme zmäknuté maslo. Maslo postupne (po lyžiciach) všľaháme do vyhladnutého krému. Nakoniec vmiešame kávu. Krém používame na lepenie pusiniek a tyčiniek.

Citrónový krém:

Ja som skúsila aj citrónový krém a tiež nám veľmi chutil. Pripravila som ho z dvoch citrónových pudingových práškov, 250 g masla, 8 lyžíc kr. cukru a dvoch citrónov. Postup veľmi jednoduchý, pudingy uvaríme v 700 ml mlieku, necháme vychladnúť, všľaháme zmäknuté našľahané maslo, citrónovú šťavu a kôru. Podľa chuti môžeme dosladiť.

Prajeme vám dobrú chuť:-)

zdroj: facebook

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes