Máte chuť na pizzu, ale nechce sa vám do prípravy kysnutého cesta? Máme pre vás skvelý tip – vyskúšajte namiesto cesta jeden jediný zemiak nakrájaný na tenké plátky a namiesto pečenie v rúre rýchlu prípravu na panvici.
Potrebujeme:
1 veľký zemiak
Obloha:
1/3 šálky paradajkovej omáčky
2 lyžice strúhaného parmezánu
6 plátkov prosciutta alebo inej šunky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
4 šampiňóny nakrájané na plátky
1 lyžicu olivového oleja
Plátky mozzarely
Čierne mleté korenie
Postup:
Zemiak umyjeme a nakrájame na čo najtenšie plátky. Pripravíme si panvicu, ktorú vymastíme olivovým olejom. Na olej uložíme plátky zemiakov tak, aby sa čiastočne prekrývali a pokrývali celý povrch panvice.
Posypeme syrom, prikryjeme pokrievkou a dáme na malý plameň (dusíme 5 minút)
Následne pridáme paradajkovú omáčku, plátky húb a plátky mozzarelly. Do stredu rozbijeme vajce. Opäť prikryjeme a na strednom plameni dusíme ďalších 5 minút.
Potom pizzu vyberieme z panvice a na vrch uložíme plátky prsciutta a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: youtube