Super zdravý šalát, ktorý je ideálny pre každého, kto sa snaží schudnúť. Je úplne diétny, ale pritom veľmi sýty a chutný. Navyše vám nabije telo vitamínmi. Ja už takto robím aj slávnostné šaláty k rezňom a vyprážanej rybe. Okrem chudnutia je jeho obrovským prínosom aj to, že vám nebude ťažko ani po vyprážanom jedle. Rýchlo ho totižto strávite (recept mám od sestry, z knihy o zdravom chudnutí).
Potrebujeme:
3 – 4 ks cvikla stredne veľká
300 ml hrášok sterilizovaný (lepšie je mať uvarený hrášok, ale ja som bohužiaľ práve nemala)
2 – 3 ks mrkva
3 – 4 ks uhorky sterilizované
1 lyžica olivového oleja (extra panenský)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
biele korenie
morská soľ
Postup:
Cviklu dáme uvariť, alebo upiecť do alobalu. Potom necháme vychladnúť a postrúhame na hrubom strúhadle. Uvarenú mrkvu tiež nakrájame na kocky, rovnako aj uhorky. Všetky suroviny pripravíme do väčšej nádoby, pridáme korenie, olivový olej a soľ, premiešame šalátovými lyžicami. Na chvíľu odložíme do chladu, aby sa všetky chute prepojili, pred podávaním posypeme strúhaným nízkotučným syrom alebo vajíčkom uvareným na tvrdo – to vtedy, ak ho nemáme ako prílohu, ale plnohodnotnú večeru. Inak podávame aj bez vajíčka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)