Výborný nápad na dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Výborná chuť a expresná príprava.
Na základ:
25 dkg gaštaového pyré,
15 dkg mleté sušienky,
10 dkg masla,
10 dkg práškový cukor,
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
kvapka rumu alebo rumová aróma
Krém:
3 bal. vanilkového pudingu bez varenia
8 dl mlieka
15 dkg cukru
Vanilková aróma (voliteľné)
20 dkg masla
½ balenia piškót
čerstvé ovocie (ale môže byť tiež konzervované) marhule, broskyne a višne,
3 dl šľahačky + stužovače
Postup:
Na spodok formy s priemerom 26 cm navrstvíme papier na pečenie, potrieme maslom a vtlačíme naň zmes zmiešanú na prípravu cesta. Dáme do chladničky zachladiť. Na cesto stačí len jednoducho zmiešať všetky prísady (maslo by malo byť zmäknuté).
Pudingy vyšľaháme s mliekom a potom do nich vmiešame aj zmäknuté maslo našľahané s cukrom, pridáme kvapku vanilkovej arómy. Vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi a ideme vrstviť.
Na základ navrstvíme 1/2 pudingového krému, piškóty, plátky ovocia, druhú polovica pudingového krému a šľahačku. Vrch som ozdobila kakaom, ktorý som na tortu nasypala pomocou šablóny. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: andi