Výborný recept podľa Jamieho Olivera. Tento koláčik som si trochu upravila, pretože do originálu má ísť mascarpone a tom som doma nemala, nahradila som jemným tvarohom.
Postup:
Na cesto:
- 300 g masla
- 230 g cukru
- 6 vajec
- 3 citróny
- 300 g pšeničnej múky
- 3 lyžičky prášku do pečiva
Jablková vrstva:
- 1 kg jabĺk
- 30 g hrozienok
- 20 g masla
- 1 lyžička škorice
Syrová vrstva:
- 500 g tvarohu jemného, alebo mascarpone
- 80 g cukru
- 2 čajové lyžičky vanilkového cukru
- 2 vajcia
- 18 g vanilkového pudingu
ďalej:
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
- Pripravte jablká. Jablká umyte, ošúpte, nakrájajte na štvrtiny a vyrežte jadierka. Jablkové štvrtky nakrájajte na plátky.
- Maslo roztopte vo veľkom hrnci. Pridajte jablká a hrozienka. Duste, kým sú jablká mäkké, ale stále držia svoj tvar. Pridajte škoricu, jemne premiešajte a nechajte ju vychladnúť.
- Pripravíme piškótu. Odšťavíme 3 citróny.
- Zmäknuté maslo ušľahajte s cukrom na ľahkú, nadýchanú hmotu. Potom premiešajte pri najvyššej rýchlosti a pridávajte jedno vajcie po druhom. Potom postupne pridajte citrónovú šťavu.
- Nakoniec jemne primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Spodok obdĺžnikovej formy 35×24 cm vyložte s papierom na pečenie. Do formy navrstvite viac ako polovicu cesta. Navrstvite studené jablká na koláč.
- Pripravte tvarohovú vrstvu. Dajte všetky ingrediencie do misy a krátko ich premiešajte, len aby ste zložky skombinovali. Navrstvite na jablká.
- Zvyšok cesta navrstvte na tvarohovú hmotu a zľahka po ňom prejdite lyžičkou. (Cesto sa počas pečenia zmieša).
- Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút pri teplote 180 ° C. Nechajte vychladnúť vo forme.
- Cesto nechajte rozkrájať na kúsky. Môžete tiež posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: domowe-wypieki