Výborná nepečená dobrota na štýl obľúbeného jedla lasagne – akurát v sladkom prevedení.
Postup:
2 balíky maslových sušienok
Na polevu:
180 ml smotany na šľahanie
200 g horkej čokolády
Krém:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
1 bal. vanilkového cukru
1 lyžica praškový cukor
3 zrelé banány
Postup:
Najskôr si pripravíme čokoládovú polevu. Šľahačku zohrejeme a keď je horúca, nalámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť. Necháme vychladnúť a potom dáme aspoň na 1-2 hodiny do chladničky vychladiť (ak máte naponáhlo, môžete polevu použiť aj skôr, akurát tak dobre nestuhne). Na krém si mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Do formy navrstvíme sušienky, na ne natrieme časť čoko polevy, banány, 1/2 krému (alebo podľa toho, koľko poschodí chcete robiť). Môžeme si pomôcť vreckom na zdobenie. Postup opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie. Celkom nakoniec si zvyšnú smotanovú polevu trošku zahrejeme a nalejeme cez vrch dezertu. Keď stuhne, podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)