Bez vyprážania a pridaného tuku – s minimom kalórií, úžasne chrumkavé a chutné. Naučíme vás, ako si pripravíte vynikajúce zdravé parmezánové chipsy z cukety. Je to skutočne veľmi jednoduché a stihnete ich pripraviť skôr, ako začne v televízii váš obľúbený nedeľný program.
Potrebujeme:
1 zelenú cuketu
Mlieko
Strúhanku (ideálne celozrnnú)
Parmezán
Soľ a cesnakový prášok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Cuketu dôkladne umyjeme (nemusíme šúpať) a nakrájame na čo najtenšie kolieska.
Krájanú cuketu preložíme do misky a zalejeme mliekom a necháme 15 minút v mliečnom kúpeli. Vďaka mlieku budú mať chipsy vynikajúcu chuť.
Strúhanku zmiešajte s najemno strúhaným parmezánom. Každý plátok cukety obalíme v zmesi strúhanky a syra.
Plátky cukety preložíme na mriežku a posypeme soľou a cesnakovým práškom. Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie koreniny.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.
Môžete si pochutnávať na chrumkavých chipsoch bez výčitiek svedomia.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto